Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

După 30 de ani, Luminiţa Gheorghiu şi Victor Rebengiuc revin împreună pe marile ecrane, în “Aferim”

Luminiţa Gheorghiu şi Victor Rebengiuc în "Aferim"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A

Luminiţa Gheorghiu şi Victor Rebengiuc în "Aferim"
Luminiţa Gheorghiu şi Victor Rebengiuc în “Aferim”

ctorii Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu revin împreună pe marele ecran, la 30 de ani după filmările pentru lungmetrajul “Moromeţii”, de Stere Gulea, în filmul “Aferim”, pentru care Radu Jude a primit premiul Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de la Berlin.

Prezenţa lor în lungmetrajul premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015 cu trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie nu este deloc întâmplătoare, Radu Jude dorindu-şi prin această secvenţă să aducă un omagiu peliculei “Moromeţii”, de Stere Gulea, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

De altfel, aceasta este pentru prima oară, după 30 de ani, când Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu joacă din nou împreună într-un lungmetraj.

“Mă bucur că am lucrat cu Radu Jude. A fost o întâlnire foarte plăcută, o revenire în prezent şi o aducere aminte de la colaborarea cu el pe platourile de la «Moartea domnului Lăzărescu», unde Radu a fost asistent de regie. M-am bucurat foarte tare când mi-a spus că voi juca împreună cu Victor Rebengiuc cu care m-am simţit foarte bine şi abia aştept o nouă provocare din partea lui Radu, o nouă partitură pentru mine şi Victor”, a declarat Luminiţa Gheorghiu.

“Am fost foarte fericit că mi s-a oferit ocazia să joc din nou cu Luminiţa, partenera mea minunată din «Moromeţii» şi am înţeles că Radu Jude a dorit să aducă un omagiu filmului lui Stere Gulea prin acest scurt şi dur moment din filmul «Aferim». Sunt fericit că în argintul «Ursului» se găseşte o fărâmă din prestaţia mea şi a Luminiţei”, a afirmat Victor Rebengiuc.

Cel mai aşteptat film românesc al anului, “Aferim”, de Radu Jude, va fi lansat în cinematografe pe 13 martie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns