“O recesiune sub formă de W pentru economia zonei euro pare din ce în ce mai inevitabilă”, potrivit lui Chris Williamson, economist-şef la IHS Markit, citat de mediafax.ro. „O oarecare încurajare derivă din faptul că declinul este mai puţin sever decât în primăvara anului trecut, reflectând rezistenţa contină a sectorului manufacturier, cererea în creştere de bunuri exportate“, a ad[ugat el.
Germania, cea mai mare economie a zonei euro, a înregistrat creştere, impulsionată de sectorul său manufacturier, însă ritmul a fost cel mai slab din luna iulie, când începuse o redresare de pe urma primului val de restricţii.
Indicatorul pentru sectorul manufacturier al Franţei s-a menţinut pe creştere, însă indicatorul compozit pentru a doua mare economie a regiunii a scăzut. „Totuşi, există un semn pozitiv în toate aceste date, legat de reluarea creşterii ratei de ocupare a forţei de muncă“, arată Eliot Kerr, economist la IHS Markit, potrivit Financial Times.
La nivel de bloc, rata de ocupare a forţei de muncă a scăzut pentru a 11-a lună consecutiv.
Preşedinta Băncii Centrale Europene Christine Lagarde a admis probabilitatea unui nou declin, arătând că susţinerea monetară şi fiscală trebuie să continue, notează Bloomberg.
Fii primul care comentează