Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Eficienta dovedita a cimbrului in tratarea acneei

Sigla Informatia Zilei
O echipa de cercetatori de la Leeds Metropolitan University au studiat efectele cimbrului, galbenelelor si mirului asupra bacteriei care provoaca acneea
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
cimbrul eficient in tratarea acneei
cimbrul eficient in tratarea acneei

O echipa de cercetatori de la Leeds Metropolitan University au studiat efectele cimbrului, galbenelelor si mirului asupra bacteriei care provoaca acneea. Acestia au ajuns la concluzia ca cimbrul poate sa constituie un tratament mult mai eficient impotriva acneei  decat cremele care se gasesc in comert, informeaza Agerpres.

Chiar daca cele trei plante aromatice ucid bacteria in cinci minute, cel mai eficient s-a dovedit a fi cimbrul. Studiul, unic in felul lui, ‘este primul care demonstreaza efectul cimbrului, galbenelelor si mirului asupra bacteriei care produce infectia, ducand la acnee’, arata Margarita Gomez-Escalada, adaugand ca sunt necesare si alte studii, mai aprofundate.

Daca rezultatele se confirma, mixtura pe baza de cimbru ‘ar putea deveni repede o alternativa naturala la actualele tratamente’, fiind mult mai blanda decat produsele aflate in vanzare. ‘Problema produselor care contin peroxid de benzoil sunt efectele secundare’, adauga specialista. ‘Se intampla sa apara senzatii de arsura si iritatii ale pielii.

Preparatele pe baza de plante sunt mai blande pe piele datorita proprietatilor anti-inflamatorii. Rezultatele noastre arata faptul ca tratamentele naturale pot fi la fel de eficiente, daca nu mai mult, ca tratamentele chimice’, a conchis specialista

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

Lasă un răspuns

Ce boli ascunde un fir de păr în barbă sau mustața la femei. Toate doamnele ar trebui să știe acest lucru

Ce boli ascunde un fir de păr în barbă sau mustața la femei. Toate doamnele ar trebui să știe acest lucru

Creșterea părului facial la femei, inclusiv apariția părului în zona bărbii, poate fi rezultatul unor dezechilibre hormonale sau al anumitor medicamente . Afecțiuni precum sindromul ovarelor polichistice (SOPC) pot provoca creșterea excesivă și întunecată a părului, inclusiv pe bărbie. Hirsutismul, creșterea excesivă a părului întâlnită adesea la femei, este de obicei rezultatul unor dezechilibre hormonale.