Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FOTBAL, LIGA 3

Egal cu multe goluri între Olimpia MCMXXI şi CSM Olimpia

În lumea sportului, întâlnirea a două echipe cu nume asemănătoare poate aduce o aură de mister şi emoţie, iar pentru municipiul Satu Mare, aşa ceva s-a întâmplat în anul 2023.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Olimpia MCMXXI Satu Mare şi CSM Olimpia Satu Mare s-au confruntat sâmbătă, 16 septembrie 2023, într-un meci care a captivat atenţia fanilor din întreg oraşul şi nu numai.

Când a fost înfiinţată adevărata echipă Olimpia în anul 1921, nimeni nu ar fi putut prezice că, un secol mai târziu, acest nume va juca un rol important în viaţa sportivă a oraşului Satu Mare. Anii au trecut, multe s-au întâmplat, iar aşa cum se ştie, în ultimii ani, pe scena sportului sătmărean au apărut două echipe care au în nume Olimpia. Una este a suporterilor, cealaltă a autorităţilor. Aceste două echipe au adus o notă de complexitate şi mister în peisajul sportiv sătmărean.

Meciul dintre cele două echipe, care a avut loc pe stadionul Someşul, din municipiul Satu Mare, a fost un eveniment aşteptat de către suporteri. Aproximativ 3.000 de spectatori au umplut tribuna pentru a-şi susţine echipele, sau pentru a urmări pur şi simplu un meci de fotbal. Se poate spune că a fost o adevărată sărbătoare a sportului local, în care pasiunea pentru fotbal a fost pe deplin resimţită. Şi încă o dată ni s-a demonstrat că judeţul Satu Mare are mulţi iubitori de fotbal.

Ambele echipe au intrat pe teren cu determinare şi ambiţie, fiecare dorind să demonstreze că sunt adevăraţii reprezentanţi ai numelui Olimpia. Fanii au asistat la o luptă intensă pe teren, cu şanse de gol de ambele părţi.

La final, scorul meciului a fost unul echilibrat, iar un rezultat nedecis, 3-3, a reflectat corect lupta strânsă de pe teren.

Cosmin Anton a deschis scorul cu un gol superb

Minutul 19 l-a avut în prim-plan pe Cosmin Anton de la Olimpia MCMXXI. Cu o lovitură liberă bine executată, de la 20 de metri, el a deschis scorul trimiţând mingea peste zid, spre vinclu. Dar bucuria nu a durat mult pentru gazde. În minutul 30, Viorel Chinde de la CSM Olimpia a fost servit perfect şi a reuşit să înscrie cu capul din apropiere, egalând scorul la 1-1. Înainte de pauză, CSM Olimpia a preluat conducerea. În minutul 44, Viorel Chinde a pătruns în careu şi a trimis mingea în faţa porţii, de unde Samake a marcat la colţul lung, stabilind scorul la 2-1 în favoarea oaspeţilor.

A doua repriză a continuat cu acţiune şi dramatism. În minutul 61, Viorel Chinde de la CSM Olimpia şi-a arătat din nou valoarea, marcând al treilea gol pentru echipa sa şi aducând un avantaj confortabil de 3-1.

Olimpia MCMXXI nu a renunţat şi a revenit în joc în minutul 64, când Luca Feher a răspuns rapid cu o lovitură puternică de cap, reducând din diferenţă şi stabilind scorul la 2-3.

Finalul meciului a fost plin de suspans. În prelungiri, Olimpia MCMXXI a reuşit să egaleze scorul la 3-3, după o ieşire hazardată a portarului advers, Moldovan. Golul a fost marcat de Bonea, aducând mare bucurie suporterilor. Pentru cumul de cartonaşe, Batin de la Olimpia MCMXXI şi Lazăr de la CSM Olimpia au văzut cartonaşul roşu pe final.

Olimpia MCMXXI Satu Mare: Siwiec Patryk – Ioan Gorba, Maxime Aidebe, Luca Feher, Florin Palinceac, Laurenţiu Caba, Cosmin Anton, Ruben Bodea, Raul Ştef, Remi Emeriau, Daniel Feier. Rezerve: Alex Şugar, Alin Cătuna, Alex Bonea, Andrei Zbona, Maris Duca, Denis Batin, Kostiantyn Panin, Daniele Bodan, Marcusz Varga. Antrenor: Cristian Popa.

CSM Olimpia Satu Mare: Denis Moldovan – Raul Apai, Mihai Lazăr, Paul Copaci, Adrian Micaş, Raul Vidrăsan, Adam Abdul, Nandor Pop, Ervin Zsiga, Ciorel Chinde, Moussa Samake. Rezerve: Mihail Berbeacă, Mihăiţă Mureşan, Răzvan Prodan, Nandor Suveg, Alexandru Mărieş, Daniel Veregut, Adrian Bura, Emanuel Morar, Denis Lazăr. Antrenor: Cosmin Iuhas.

Returul CSM Olimpia Satu Mare – Olimpia MCMXXI Satu Mare se va juca sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 14:00, pe stadionul Olimpia ”Daniel Prodan”.

Rezultatele etapei a 4-a:
• Sănătatea Cluj – Victoria Carei 2-1 DETALII AICI
• Minaur Baia Mare – Lotus Felix 1-1
• Olimpia MCMXXI – CSM Olimpia 3-3
• Sighetu Marmaţiei – SCM Zalău 0-2
• Crişul Sântandrei – Minerul Dej 1-1

CLASAMENT, Liga 3, Seria 10

Etapa a 5-a:
Vineri, 22 septembrie, ora 17:00
• Lotus Felix – Olimpia MCMXXI
• Minerul Dej – Sănătatea Cluj
• SCM Zalău – Crişul Sântandrei
Sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00
• CSM Olimpia – Sighetu Marmaţiei
• Victoria Carei – Minaur Baia Mare

Extra fotbal

• CSM Olimpia Satu Mare a vrut să filmeze meciul cu un sistem modern de analiză a jocului. Conducerea gazdelor nu i-a lăsat pe motiv că nu au declarat că vor să facă aşa ceva. Apoi, s-a încercat filmarea meciului cu o cameră mai mică de pe banca de rezerve a oaspeţilor. Preşedintele gazdelor, Cosmin Miclăuş a observat şi le-a cerut să o ducă de acolo. Discuţiile au fost aprinse.

• Lovitura de start a fost dată de antrenorul Nelu Donca, primul antrenor al Olimpiei de reînfiinţare şi de tânărul Oli Molnar care în 16 septembrie se află la ceas aniversar.

• Galeria Olimpiei MCMXXI a afişat în timpul meciului mesajul: ”Pe siglă aveţi un leu din al nostru portmoneu”. Totodată, spectatorii au putut vedea pe toată durata meciului un mesaj pe gard: ”Satu Mare, trezeşte-te”.

• Olimpia MCMXXI a egalat la 3, stabilind scorul final, imediat după ce directorul tehnic al CSM-ului, Florin Fabian, a văzut un cartonaş galben pentru proteste. Acesta a aplaudat ironic galeria gazdelor care l-a huiduit.

• În ziua meciului, CSM Olimpia Satu Mare a trimis o adresă oficială prin care a solicitat 10 locuri gratuite în tribună. În fruntea listei a fost directorul Istvan Mureşan.

• Dintre autorităţile locale au putut fi remarcaţi deputatul PNL Adrian Cozma şi subprefectul Tamas Altfatter.

• După meci, cei de la CSM Olimpia Satu Mare au plecat cu autocarul de la Auto Reflex la stadionul Olimpia ”Daniel Prodan ”pentru a se dezechipa.

Imagini înainte de meci:

Primul gol al gazdelor:

CSM Olimpia egalează, scor 1-1:

CSM Olimpia înscrie pentru 2-1:

Olimpia MCMXXI reduce din diferenţă, scor 2-3:

Olimpia MCMXXI stabileşte scorul final, 3-3:

Sărbătoarea gazdelor după meci:

Declaraţii Cosmin Iuhas:

Declaraţii Cristian Popa:

POZE:

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

MOTORSPORT

Un nou titlu obținut de Mani Gyenes

Emanuel Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team, se pregătește moral pentru o nouă ediție a Raliului Dakar. Înainte de plecarea în Arabia Saudită, programată după Crăciun, sătmăreanul a participat la o gală specială.