Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REDISTRIBUIREA VOTURILOR DIANEI ȘOȘOACĂ

Elementul cheie din sondajele PSD, AUR și USR

Elementul cheie din sondajele PSD, AUR și USR
În urma excluderii sale din cursa prezidențială, Diana Șoșoacă a anunțat intenția de a candida pentru un loc în Senat la alegerile parlamentare din decembrie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Diana Șoșoacă, descalificată din cursa prezidențială în urma deciziei Curții Constituționale, continuă să joace un rol important în campania electorală, prin redistribuirea voturilor susținătorilor săi. Întrebarea esențială care se ridică acum este: cine va beneficia de voturile bazinului electoral al Dianei Șoșoacă, estimat la peste 500.000 de susținători, conform rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare?

 

 

Strategii PSD consideră că George Simion nu va reuși să atragă automat voturile Dianei Șoșoacă, întrucât sondajele lor arată o distanțare semnificativă între alegătorii AUR și cei ai SOS România. Potrivit cercetărilor sociologice, există o tensiune între cele două grupuri, făcând dificilă o alianță naturală între aceste electorate.

 

 

Cu toate acestea, sondajele realizate de AUR, USR și PNL arată o altă perspectivă. George Simion pare a fi a doua opțiune pentru mulți dintre votanții Dianei Șoșoacă, crescând astfel șansele acestuia de a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, ceea ce ar crea un avantaj pentru liderul PSD Marcel Ciolacu, într-un scenariu asemănător cu confruntarea dintre Iliescu și Vadim Tudor din anul 2000.

 

 

George Simion este perceput drept principalul câștigător politic după descalificarea Dianei Șoșoacă, dat fiind că voturile suveraniste riscă să nu se disperseze, ceea ce i-ar putea permite să concureze cu Marcel Ciolacu în turul doi. Aceasta ar fi o situație care ar favoriza victoria lui Ciolacu la alegerile prezidențiale, potrivit unor surse din PSD. Acestea susțin că, deși Simion ar putea ajunge în finală, ar reprezenta cel mai comod adversar pentru Ciolacu, care ar câștiga cu ușurință, inclusiv împotriva altor candidați precum Nicolae Ciucă, Elena Lasconi sau chiar Mircea Geoană.

 

 

După anunțul descalificării sale, Diana Șoșoacă a avut o reacție vehementă, acuzându-l pe George Simion de „trădare” și continuând atacurile împotriva liderului AUR în mediul online, unde o mare parte dintre susținători au continuat să-l critice pe Simion.

 

 

Surse din AUR susțin că George Simion deja le-a transmis liderilor locali că se vede favorit pentru a intra în turul doi, mizând pe faptul că voturile suveraniste se vor concentra asupra lui în lipsa Dianei Șoșoacă. Sondajele realizate indică faptul că Simion ar putea atrage aproximativ jumătate din electoratul SOS România.

 

 

Totuși, sondajele USR și PNL dezvăluie că doar 42,7% dintre votanții Dianei Șoșoacă l-ar sprijini pe George Simion, în timp ce o parte ar prefera-o pe Elena Lasconi, candidatul USR, cu un procent de 15,4%. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană ar atrage fiecare aproximativ 6% din acest electorat. Conform surselor din USR, Elena Lasconi ar putea beneficia de o parte considerabilă a electoratului anti-sistem al Dianei Șoșoacă, pe motiv că ceilalți candidați sunt percepuți fie ca parte a sistemului, fie nu suficient de radicali.

 

 

Pe de altă parte, liberalii acuză PSD că încearcă să favorizeze ascensiunea lui George Simion în turul doi pentru a-i asigura o victorie lejeră lui Marcel Ciolacu, în contextul în care Simion și Ciucă sunt foarte aproape unul de celălalt în sondaje. Voturile Dianei Șoșoacă ar putea deveni decisive în determinarea candidatului care va ajunge în finală, eliminarea acesteia oferindu-i un avantaj strategic lui Simion.

 

 

În urma excluderii sale din cursa prezidențială, Diana Șoșoacă a anunțat intenția de a candida pentru un loc în Senat la alegerile parlamentare din decembrie. Pe fondul acestui context, Diana Șoșoacă ar putea mobiliza un scor suficient pentru a trece pragul electoral și a asigura partidului său, SOS România, o prezență semnificativă în Parlament, cu minimum 20 de mandate în Camera Deputaților și 10 în Senat.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*