Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevi din şapte judeţe participă la Concursul Interjudeţean de Matematică şi Informatică ”Grigore Moisil”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Elevi concursUpdate: La deschiderea festivă au participat sute de elevi și profesori din toată țara.

În perioada 8-10 aprilie 2016, se va desfăşura la Satu Mare, a XXXI-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică şi Informatică „Grigore Moisil”, cel mai important concurs de acest fel din Nord-Vestul României.

Deschiderea festivă va avea loc vineri 8 aprilie 2016 ora 18.00, în sala mare a Consiliului Judeţean Satu Mare. Concursul se desfăşoară sâmbătă 9 aprilie 2016, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Satu Mare. Festivitatea de premiere este programată pentru sâmbătă 9 aprilie 2016 ora 19.00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Satu Mare.

Participă 20 de elevi la matematică şi 12 la informatică

La concurs participă câte 20 de elevi la matematică şi 12 la informatică din clasele V-XII din şapte judeţe: Satu Mare, Cluj, Bihor, Maramureş, Mureş, Bistriţa Năsăud şi Sălaj. Fiecare inspectorat şcolar judeţean a selectat elevii participanţi pe baza rezultatelor obţinute la etapa judeţeană a Olimpiadelor de Matematică şi de Informatică şi pe baza criteriilor stabilite în Consiliului Consultativ al disciplinei. Elevii vor fi însoţiţi pe perioada derulării activităţii de 2 profesori, un profesor de matematică şi unul de informatică.

Comisia de evaluare

Comisia de evaluare a lucrărilor se compune din 8 profesori de matematică şi 2 de informatică din fiecare judeţ participant. Din Comisia centrală a concursului fac parte profesori universitari şi studenţi de la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Cluj – Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare şi Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, profesori de liceu din Botoşani şi Timişoara.

Obiective

Obiectivele concursului sunt: 1. Pregătirea de performanţă şi promovarea competitivităţii elevilor; 2. Iniţierea unei modalităţi complementare de verificare şi evaluare a competenţelor dobândite în cadrul orelor de matematică şi informatică; 3. Dezvoltarea la elevi a capacităţii de comunicare, de cunoaştere reciprocă, a fair-play-ului competiţional; 4. Antrenarea profesorilor în organizarea de competiţii la nivel naţional, în pregătirea şi însoţirea loturilor olimpice, în elaborarea de subiecte, în evaluare.
Pagina web a competiţiei se găseşte la adresa http://gm2016.satmar.ro/
Informaţiile ne-au fost comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns