Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevi premiaţi la Festivalul de Teatru de la Liceul Teoretic Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

c 1Liceul Teoretic din Carei a organizat sâmbătă, 14 mai 2016, sub îndrumarea profesoarelor Liliana Sorian și Alina Iacobuț, cea de-a treia ediţie a Festivalului de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”.

Manifestarea a avut loc în semn de omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al acestei instituţii, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi menţinerea unui mediu profesional care îmbină sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic.
c 2Festivitatea de deschidere a avut privilegiul găzduirii în nou renovatul Teatru Municipal, având-o ca amfitrioană pe directoarea adjunctă al liceului, Rodica Pop. Ea a evocat figura dascălului de limbă română, iubitor de teatru, Ioana Cîcu. Evocarea a fost continuată de Adriana Marinescu, președinte al juriului, de Paul Sarvadi, membru al juriului și de Ilie Ciută, apropiat al Ioanei Cîcu. La rândul lor, Teodora Păcurar, referent cultural, și Rodica Pop, profesoară de limba și literatura română, au întregit juriul competiției.

Programul Festivalului

c 3Ediția din acest an a reunit şase spectacole jucate de cinci trupe din județele Cluj, Maramureș și Satu Mare, cuprinse în jurnalul de bord al Festivalului.

Ora 10. Trupa ”Arttis”Satu Mare. “Ce dăruiești, primești!” de Alexandra Băcanu – o poveste-dramă despre demonii din noi pe care nu ajungem să îi cunoaștem decât în clipele de graţie trăite. “Ieșirea” din noi înseamnă mântuire, este mesajul pe care l-au transmis tinerii și talentaţii actori.

Ora 11.Trupa” Assentiment” a Liceului Teoretic “Octavian Goga” din Huedin. “Forets criminelles” în regia lui Alexandru Jurcan este o meditaţie tragi-comică asupra destinului, asupra singurătăţii fiinţei umane într-o “pădure” a mediocrităţii. Finalul optimist schimbă însă această perspectivă, dezvăluind o soluţie comună: salvarea prin noi înșine, cu cel mai puternic aliat alături: natura!
Ora12. Trupa ”Arttis” Satu Mare despre suflet și călătoria acestuia spre lumea lui Hades, mercantilă asemeni lumii de azi, în piesa “Cu sufletul nu-i de glumit” de Dimitre Dinev.
Ora 14.Jocul de-a viaţa și de-a moartea în care viaţa câștigă printr-un umor sănătos în interpretarea piesei “Romeo și Julieta” de trupa de teatru a Școlii Reformate Talentum Montessori din Cluj Napoca.
Ora 15.”Trupa fără nume” a Liceului Teoretic Carei umple sala cu haz prin jocul savuros, de calitate al celor doi “călători” ai “Expresului de noapte” de Slavomir Mrozek.
Ora 16.Trupa “Dramatis personae” a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Baia Mare ne oferă în piesa “Tics. Bureautiques” o inedită definiţie a absurdului văzută prin prisma funcţionarului public, un prizonier fără scăpare al sistemului birocratic.

Premierea

c 4Festivitatea de premiere a fost bogată în premii și diplome, lucru datorat și sponsorilor care au fost alături de elevi.
Așadar, cei mai buni dintre cei mai buni au fost: Premiul pentru cea mai bună trupă, gimnaziu: ”Trupa fără nume”, Liceul Teoretic Carei, profesor coordonator Liliana Sorian; Premiul pentru cea mai bună trupă, liceu: Trupa ”Dramatis personae”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare, profesor coordonator Nicolae Weisz; Premiul pentru cel mai bun rol principal feminin, gimnaziu, acordat ex aequo: Szilagyi Gabriella, Școala Reformată Talentum Montessori, Cluj Napoca, profesor coordonator Sipos Krisztinași David Anda, Liceul Teoretic Carei, profesor coordonator Liliana Sorian;
Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin, gimnaziu: Antal Iulia, Școala Reformată Talentum Montessori, Cluj Napoca, profesor coordonator Sipos Krisztina;
Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, gimnaziu: Duțescu Darius, Liceul Teoretic Carei, profesor coordonator Liliana Sorian.
Informaţiile ne-au fost oferite de profesoara Alina Iacobuţ.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Profil: Csaba Csintalan

Asculta acest articol Csaba Csintalan este actualmente profesor la Colegiul Economic Gheorghe Dragoş, Satu Mare. În paralel, urmează cursuri postuniversitare