Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii de la Liceul teologic ortodox “Nicolae Steinhardt” au invatat de la specialistii Clinicii Sf. Anton cum pot sa aiba dinti frumosi si sanatosi

Sigla Informatia Zilei
o echipa de medici de la Clinica "Sfantul Anton" din Satu Mare a raspuns invitatiei elevilor de la Liceul teologic ortodox "Nicolae Steinhardt" din Satu Mare de a le vorbi despre sanatatea oro-dentara si nu numai.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
medicul stomatolog Cosmin Ratiu de la Clinica Sf. Anton le-a vorbit copiilor despre sanatatea oro-dentara
medicul stomatolog Cosmin Ratiu de la Clinica Sf. Anton le-a vorbit copiilor despre sanatatea oro-dentara

Miercuri, 4 aprilie, o echipa de medici de la Clinica “Sfantul Anton” din Satu Mare a raspuns invitatiei elevilor de la Liceul teologic ortodox “Nicolae Steinhardt” din Satu Mare de a le vorbi despre sanatatea oro-dentara si nu numai.  Preocupati de dintisorii lor, elevii din clasa a II-a coordonati de invatatoarea Ramona Filip si colegii lor din clasa a III-a, indrumati de invatatoarea  Maria Piscorean au stat de vorba cu medicul stomatolog Cosmin Ratiu pentru a afla secretele unei danturi impecabile.

Specialistul le-a vorbit despre sanatatea dintilor, componenta acestora si le-a oferit cateva sfaturi utile si recomandari ce vizeaza igiena acestora. Nu in ultimul rand copii s-au familiarizat cu instrumentarul folosit in consultatia dentara. Curiosi din fire, elevii au pus diverse intrebari privind tehnica corecta a periajului, a produselor folosite pentru igiena dintilor etc.

Un alt subiect de interes, mult discutat, a fost cel al ambulantelor si a masurilor de prim ajutor. Detalii pe aceasta tema le-au fost oferite copiilor de catre medicul de familie dr. Gabriela Balaj. Pe langa partea  teoretica, elevii au avut ocazia de a vedea cum arata in realitate o ambulanta, dar si dotarea de care dispunde o astfel de masina de interventie.

Actiunea de ieri constituie un demers al specialistilor de a identifica problemele stomatologice la elevii din clasele primare si a fost cuprinsa in programul “Scoala altfel” avand in vedere si elaborarea proiectului de extindere a retelei de cabinete stomatologice scolare, in colaborare cu Primaria Satu Mare si Consiliul Judetean Satu Mare. In acest sens echipa Clinicii Sf. Anton a avut in aceste zile intalniri cu mai multi elevi din judet si din municipiu.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns