Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

LA COLINDAT

Elevii școlii Bălcescu Petofi din Satu Mare au umblat la colindat

În perioada 18-22 decembrie, elevii clasei a III-a A de la Şcoala Gimnazială Bălcescu Petofi din Satu Mare au colindat cateva fabrici din judeţul Satu Mare şi Mănăstirea din Scărişoara Nouă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Tradiția colindatului face parte din farmecul aparte al sărbătorilor de iarnă. Odata cu începerea “săptamanii altfel”, elevii din clasa a III-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale Bălcescu Petofi din Satu Mare, îndrumați de învăţătoarea Monica Pop au pornit, ca în fiecare an, la colindat.

 

Anul acesta au colindat o fabrică de tricotaje din Satu Mare, o fabrică de jucării din lemn din localitatea Petin, fabrica care produce mălai grisat şi mâncare pentru animale de companie din localitatea Culciu Mare şi Mănăstirea Naşterea Sf. Ioan Botezătorul din Scărişoara Nouă.
Elevii au avut ocazia să vadă cum sunt fabricate produsele specifice activității pe care o desfășoara fiecare şi au descoperit lumea minunată a jucăriilor din lemn. De asemenea la mănăstire au vizitat un muzeu cu obiecte aparţinând moţilor, adunate de călugari din satele din Apuseni şi o frumoasă bibliotecă cu peste 5.000 de volume.

 

Elevii au interpretat frumoase colinde, iar în semn de mulţumire gazdele primitoare le-au oferit cadouri urându-le “Sărbători minunate!”. Colectivul clasei a III-a A, împreună cu doamna învăţătoare le mulţumeşte tuturor pentru frumoasa primire şi darurile primite, promiţind că tradiţia colindatului va continua şi în anul care vine.

 

 

CITEȘTE ȘI: Seria acțiunilor caritabile și concertelor de colinde continuă la Jandarmerie

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS DEBUT PROMIȚĂTOR

Elevi de la CN Mihai Eminescu au obținut medalii de Bronz la Concursul RoSEF

În perioada 30.10 – 01.11. 2023, la Suceava s-a desfășurat Concursul Național de Știință și Tehnologie, RoSEF, ....

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now