Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Emanuel Gyenes, pentru a treia oară la “International Six Days of Enduro”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În acest an concursul se va desfășura pe insula Sardinia

gyenesAnul acesta concursul internațional Six Day of Enduro va avea climat mediteranean. Cea de-a 88-a ediție a celei mai vechi competiții de enduro va fi găzduită de insula Sardinia, o regiune din Italia. Și ce ne face să scriem acest articol este participarea a unui rider sătmăren, al unui om care de câțiva ani se află în fruntea concursurilor de motociclism din România și nu numai.

Emanuel Gyenes a pornit vineri spre provincia Olbia-Tempio și nu singur. Va concura în perioada 30 septembrie – 5 octombrie alături de echipa României formată din 6 piloți< clasa E1 – Marcel Butuza (Brașov), clasa E2 – Marton Szilvester (Satu Mare), Alexandru Gârbacea (Brașov), și clasa cea mai puternică, E3 – Emanuel Gyens, Lucian Neaga (Pitești) și Janos Elek (Târgu Mureș). După cum observați sunt doi sătmăreni prezenți la această competiție internațională.

Concursul, după cum îi spune și numele, se întinde pe 6 zile. Desigur, aici mai adăugăm zilele premergătoare, cele de pregătire, de recunoaștere, tocmai de aceea piloții vor ajunge mai repede cu cel puțin o săptămână în Sardinia. Vor fi 5 zile de enduro, iar ultima este de motorcross. Piloții vor parcurge zilnic în jur de 250 de kilometri, pe diferite trasee. La final va fi un clasament pe echipe, și desigur unul individual.

Pentru Emanuel Gyenes nu este prima participare la Six Days. În 2007 a concurat doar singur în Chile unde a luat medalia de argint. Anul trecut, în Germanaia, a fost cu echipa alături de care a încheiat pe locul 18, însă la categoria E3 (motociclete peste 250 cmc) a luat medalia de argint. Sistemul utilizat de organizatori la această competiție impune o medalie în funcție de timpii realizați. Anul acesta își va folosi motorul nou, un Husaberg (300 cmc).

Referitor la Six Days 2013, sunt înscriși 630 de piloți din absolut toate colțurile lumii.

Emanuel Gyenes ne-a spus că fiecare dintre piloții români au sponsori care le-au făcut posibilă participarea. El a fost sprijinit în mare parte de Autonet și Consiliul Județean Satu Mare. Taxa de înscriere a fost de 800 de euro, iar în total a aproximat costuri în valoare de 4.000 de euro.

Sursa foto: actionlens.ro

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns