Image 1
Image 2
Acasa

PRIMA EDIȚIE

Eminescienii sunt îndrumați spre cariera potrivită lor

Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare a demarat prima ediție a proiectului "Calea Carierelor".
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta își propune să-i informeze pe elevii liceului cu privire la viitorul lor universitar și profesional, a le oferi detalii concrete și informații despre diferite domenii de activitate.

 

 

Evenimentul care s-a desfășurat în sala festivă a instituției de învățământ l-a avut ca invitat special pe absolventul colegiului sătmărean Mihai Marian, olimpic național la fizică.

 

 

Absolventul instituției de învățământ este, în prezent, Asistent universitar la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, la ingineria sistemelor, în cadrul catedrei de Ingineria Reglării Automate și Model based software developer la SII, automotive engineering.

 

 

“În cadrul prezentării sale a reuşit să captiveze, să impresioneze cei peste 150 de elevi prezenți, precum şi pe foştii săi profesori.

Pentru toți participanții a fost un prilej de a primi informații de specialitate, perspectivele unor profesii ale viitorului, într-un mediu deschis, comunicativ, colegial.

 

 

Scopul acestor conferințe, dezbateri, dincolo de orientarea profesională este să mențină o strânsă legatura între generațiile școlii, să oferim modele de profesionalism, seriozitate, rigurozitate în studiu, cercetare și consacrare, apoi, în lumea științifică și academică. Ne propunem să oferim modele de personalități viabile, dezirabile care prin activitatea lor ne inspiră și ne motivează.

 

 

Îi mulțumim pentru participare, pentru răspunsurile ferme și argumentate, pentru sfaturile oportune şi aşteptăm cu nerăbdare următoarele ediții!

Felicitari Mihai Marcian si succes în tot ceea ce faci!”, au declarat organizatorii evenimentului de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare.

 

 

Mesajul întâlnirii a fost unul simplu, dar de impact pentru toți cei prezenți în sală: “Fiţi oameni, în primul rând, aveţi bun simț și fiți cei mai buni în tot ce faceți!”

 

 

A fost o lectie de viață, optimistă, curajoasă, motivantă a unui eminescian de 25 de ani, au mai menționat dascălii organizatori. Aceștia au mai precizat și că fiecare elev sau fost elev al școlii aduce mândrie și bucurie instituției de învățământ prin rezultatele școlare și profesionale.

 

Citește și:

Rezultate foarte bune ale eminescienilor la concursul de matematică “Marian Țarină”

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Dragobete la grădinița Guliver din Satu Mare

EVENIMENT CARITABIL

Dragobetele sărbătorit la grădinița Guliver din Satu Mare

La grădinița Guliver, Dragobetele a fost sărbătorit printr-o manifestare artistică, unde copiii și cadrele didactice au prezentat cântece și poezii dedicate iubirii, cu scopul adițional de a strânge fonduri pentru achiziția de costume populare, beneficiind de sprijinul comunității prin vânzarea de mărțișoare confecționate de părinți și elevi.