Image 1
Image 2

Emisiune despre săpăturile arheologice din judeţ, la ITV

Podoabe de-a lungul istoriei la Muzeul Județean
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Emisiune despre săpăturile arheologice din judeţ, la ITV

O emisiune interesantă despre săpăturile arheologice din judeţul Satu Mare va fi difuzată la Informaţia TV, duminică, 27 august, de la orele 13.00 şi 20.00. Invitaţi sunt Liviu Marta, arheolog şi manager al Muzeului Judeţean Satu Mare şi Cristian Virag, cercetător ştiinţific şi arheolog la Muzeul Judeţean. Cei doi arheologi vorbesc despre ultimele descoperiri în urma săpăturilor de la Urziceni, Medieş, Iojib, Moftin etc.

Emisiune despre săpăturile arheologice din judeţ, la ITV
La Urziceni, unde se lucrează cu studenţi din Londra, s-a descoperit o aşezare din eneolitic, de aproximativ 6000 de ani. Inventarul funerar descoperit în morminte este foarte bogat, fiind găsite obiecte din ceramică, scoici sau chiar aur. Interesant este că femeile erau îngropate pe partea stângă, iar bărbaţii, pe partea dreaptă.

Alte detalii interesante despre săpături dar şi despre activitatea Muzeului Judeţean, puteţi afla urmărind emisiunea de Cultură, de la ITV.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

AUSTRIA

Casa lui Adolf Hitler va deveni secţie de poliţie

După un anunţ controversat al Ministerului de Interne, clădirea în care a copilărit Adolf Hitler, devenită între timp monument istoric, se va transforma într-o secţie de poliţie. Guvernul austriac a reuşit să stârnească multe valuri de nemulţumiri, dar cu toate acestea lucrările vor demara în 2 octombrie.