Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DESCOPERIRE TRAGICĂ

Enigama dispariției lui Emile

Enigama dispariției lui Emile
Analiza rămășițelor poate contribui la confirmarea sau infirmarea anumitor ipoteze, iar poliția continuă să investigheze toate posibilitățile.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Cazul micuțului Emile: Enigma ce planează asupra Franței, chiar și după descoperirea tragică a rămășițelor sale

 

La aproape nouă luni de la dispariția lui Emile, un băiețel de doi ani și jumătate, într-un mic sat din Alpii francezi, o parte din osemintele sale au fost găsite de o localnică într-o zonă deja căutată anterior. Autoritățile trebuie acum să determine dacă moartea lui Emile Soleil a fost accidentală sau a fost rezultatul unei crime, relatează BBC și BFMTV, conform news.ro.

 

Dispariția inexplicabilă a micuțului Emile în Haut-Vernet a șocat Franța în iulie anul trecut. La sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, 30 martie, rămășițele sale au fost descoperite la aproximativ un kilometru distanță de casa bunicilor unde a fost văzut ultima dată.

 

Un comunicat al procurorilor locali nu a specificat ce oase au fost găsite, dar presa franceză a relatat că s-ar fi găsit craniul lui Emile și câțiva dinți. Echipele de criminalistică caută acum restul corpului.

 

Emile fusese lăsat de părinți la casa de vacanță a bunicilor săi în cătunul alpin de pe versanții masivului Massif des Trois-Evêchés. Doar 130 de persoane locuiesc în Haut-Vernet, la o altitudine de 1.200 de metri, iar părinții săi nu se aflau acolo când a dispărut.

 

Băiatul, îmbrăcat cu un tricou galben și pantaloni scurți albi, a fost văzut ultima dată pe 8 iulie, la ora locală 17:15, de către doi vecini care l-au observat mergând singur pe singura stradă din sat, dar care ulterior au spus că “l-au pierdut din vedere”.

 

Poliția a fost alertată de bunica sa la scurt timp după aceea. Bunicii săi au cerut ajutor după ce au observat că a dispărut în timp ce îl lăsaseră să se joace în grădina lor. Sute de persoane s-au alăturat poliției cu câini de urmărire în ziua următoare, iar doi judecători de instrucție au fost numiți rapid în acest caz, care era deja un subiect național important.

 

Dispariția lui Emile a devenit rapid subiect de investigație penală pentru o posibilă răpire, deși detectivii nu aveau alte indicii cu privire la ceea ce s-ar fi întâmplat. Părinții băiatului, catolici fervenți, au declarat că se tem de ce este mai rău, dar au spus că încă mai speră la un miracol.

 

Mama lui Emile a făcut un apel public în noiembrie, marcând ceea ce ar fi fost a treia aniversare a lui Emile. Dacă era încă în viață, ea a cerut întoarcerea sa în siguranță, iar dacă era mort, a cerut să-i fie înmânat trupul pentru a fi înmormântat.

 

Anchetatorii s-au întors în Haut-Vernet joia trecută, convocând 17 persoane, printre care membri ai familiei lui Emile, vecini și martori, pentru a reconstitui ultimele momente ale băiatului. Apoi, sâmbătă, o femeie a descoperit oasele într-o zonă care fusese deja cercetată de mai multe ori.

 

Criminaliștii au confirmat duminică că ADN-ul se potrivește cu cel al lui Emile. “Ne temeam de această veste sfâșietoare, a venit momentul pentru doliu, reculegere și rugăciune”, au declarat părinții copilului într-un comunicat.

 

Poliția investighează acum de ce craniul micuțului nu a fost detectat mai devreme. O femeie din localitate a făcut descoperirea în timp ce se plimba într-o zonă abruptă și împădurită, greu accesibilă. Ea a găsit craniul, l-a luat și l-a predat jandarmilor locali.

 

Marie-Laure Pezant, purtător de cuvânt al jandarmeriei, a declarat pentru televiziunea franceză că s-ar putea ca oasele să fi fost lăsate acolo de o persoană sau chiar de un animal, sau să fi fost deplasate de schimbarea condițiilor meteorologice.

 

Între timp, poliția nu exclude posibilitatea ca rămășițele să nu fi fost observate în timpul căutărilor din vara anului trecut din cauza vegetației dense din acea perioadă.

 

Descoperirea craniului copilului ridică întrebări privind modul în care au fost efectuate căutările și dacă acestea au fost afectate de circumstanțele meteo și de densitatea vegetației. Această descoperire nu închide cazul, ci deschide noi capitole în investigație. Analiza rămășițelor poate contribui la confirmarea sau infirmarea anumitor ipoteze, iar poliția continuă să investigheze toate posibilitățile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns