Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

Evenimente culturale în săptămâna 11 – 16 decembrie

Luni, 11 decembrie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare au loc două evenimente importante. Un curs pentru voluntari și o lansare de carte.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Luni, 11 decembrie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare au loc două evenimente importante. Un curs pentru voluntari și o lansare de carte.

Astfel, între orele 10.00 – 14.00, în Sala de conferințe, Asociația pentru SMURD Maramureș organizează cursul pentru voluntari cu următoarea tematică: „Oxigenoterapia în situații de urgență”. Lector dr. Paul Medan, medic specialist medicină de urgență UPU-SMURD.

De la ora 15.00, în Sala de conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” organizează lansarea volumului de poezii intitulat „Iubind”, semnat de Brândușa Suciu (pseudonim Veronica Leontie), apărut la Editura Eurotip, Baia Mare, 2023.

Marți, 12 decembrie, ora 13.00, în Sala de conferințe,

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” organizează lansarea cărții „Românii din dreapta Tisei (Maramureșul istoric, Transcarpatia, Ucraina). Documente. Vol. I”. Autorii: Ion Botoș și Ileana Botoș, Apșa de Jos, 2023. Publicația a fost realizată în cadrul proiectului „Românii din dreapta Tisei, Documente vol. I”, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Despre carte vor lua cuvântul: conf. univ. dr. Ștefan Vișovan, dr. Viorel Ciubotă, dr. Gheorghe Mihai Bârlea, dr. Ilie Gherheș. Moderator: dr. Teodor Ardelean.

Miercuri, 13 decembrie, între orele 17:30 – 19.30, în Sala Cenaclu are loc Conferința „Provocările gândirii” – incursiune în cunoașterea omului – conferință-dezbatere. A  treia întâlnire are tema: „Simțul realității”. Conferențiar: Marcel Mureșan.

Joi, 14  decembrie, ora 10.00, în Salonul Artelor, Consiliul Județean Maramureș și Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, organizează Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă „Colind la bibliotecă”. Participă grupuri de colindători din zonele Chioar, Lăpuș, Codru și Maramureș, îndrumați și însoțiți de bibliotecari și profesori coordonatori din localitățile respective.

Vineri, 15  decembrie, de la ora 17.00, în Sala de conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – Reprezentanța Maramureș și revista „Nord Literar”, organizează lansarea volumului de poezii „Neîndemânatic de viu”, Editura Art, București, 2023, semnat de Varujan Vosganian, prim vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Despre volum și autor vor lua cuvântul: Dana Gagniuc-Buzura, managerul revistei  „Nord Literar”, prof. Daniela Sitar-Tăut, critic literar, Gheorghe  Pârja, redactor șef „Nord Literar”, conf. univ. Dr. Gheorghe Mihai Bârlea.

De la aceeași oră, în Salonul Artelor, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș organizează conferința de încheiere a proiectului „O șansă în plus la educație: o șansă pentru viitor”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Manager proiect:  Hendea Anca Costin.

Sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 11.00, în Sala de conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România, vă invită să urmăriți proiecția filmului „Miutyun”, regia Armine Vosganian.

De la aceeași oră în Salonul Artelor Asociația „Young engineers” organizează atelierul de Crăciun intitulat „Micii antreprenori” pentru copiii membrilor asociației. Produsele rezultate vor fi expuse și vor putea fi achiziționate de către părinți. Persoană de contact: Radu Vălean.

V. Gherman

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with