Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Episcopul Timotei a sfințit noul și frumosul iconostas din Lipău

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Duminică, 30 august, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a sfințit noul iconostas al bisericii și a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Lipău, Protopopiatul Satu Mare.

În frumoasa zi de duminică, ierarhul a fost înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, între care amintim pe Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, Arhim. Gherontie Nergheș, starețul Mănăstirii Măriuș, Arhim. Spiridon Belei, starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, Pr. Ioan Iederan, parohul credincioșilor din Lipău, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, alături de alți părinți slujitori din parohiile învecinate.

Între credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie s-a aflat Alexandru Domokos, primarul comunei Culciu, județul Satu Mare.

Pentru realizările deosebite care au avut loc în cadrul parohiei, părintele Ioan Iederan, a fost distins cu Medalia Omagială “Preot Nicolae Gherman”, primarul comunei, Domokos Alexandru, a fost distins cu Gramata Episcopală, iar alți binefăcători au primit, din partea ierarhului, diplome de vrednicie.

La final, părintele paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul comunității din Lipău și i-a dăruit, din partea consiliului parohial și al credincioșilor o icoană cu Sfântul Apostol Timotei și un coș cu flori.

Sursă: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns