Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PUNCT DE COTITURĂ ÎN RĂZBOIUL IUDEO- ROMAN

Escaladarea fortăreței Antonia de către Titus pe 20 iulie 70 e.n. în timpul asediului Ierusalimului

Escaladarea fortăreței Antonia de către Titus pe 20 iulie 70 e.n. în timpul asediului Ierusalimului
Escaladarea fortăreței Antonia de către Titus pe 20 iulie 70 e.n. în timpul asediului Ierusalimului are o importanță semnificativă din mai multe perspective istorice și culturale:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe 20 iulie 70 e.n., în timpul asediului Ierusalimului, Titus, fiul împăratului Vespasian, a condus legiunile romane într-o operațiune strategică crucială pentru cucerirea orașului: escaladarea fortăreței Antonia. Această fortăreață, situată la nordul Muntelui Templului, era esențială pentru controlul întregii zone. După ce au depășit zidurile defensive, soldații romani s-au angajat în lupte sângeroase cu grupările de zeloți evrei, care apărau orașul cu disperare. Conflictul s-a extins rapid pe străzile înguste și aglomerate ale Ierusalimului, marcând un moment decisiv în asediul care a dus la distrugerea finală a celui de-al Doilea Templu.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

LEGEA PRESEI

Prima lege a Presei în România

Pe data de 13 aprilie, acum 162 de ani, în anul 1862, România a făcut un pas semnificativ în consolidarea sistemului său juridic și cultural prin adoptarea Legii asupra presei. Această lege, prima dedicată jurnaliștilor în țară, a fost adoptată sub guvernarea lui Barbu Catargiu și promulgată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.