Image 1
Image 2

EVADĂRI SPECTACULOASE

Istoria evadărilor: De la Alcatraz la Devil’s Island, fugile care au făcut istorie

Cinci dintre cele mai spectaculoase evadări din istorie, de la fuga lui Frank Morris din Alcatraz la evadarea lui “El Chapo” Guzmán din Altiplano, demonstrează ingeniozitatea umană extraordinară și dorința nestrămutată de libertate în condiții extreme de detenție.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evadările din închisoare fascinează și captivă imaginația oamenilor de-a lungul timpului.

 

 

Iată cinci dintre cele mai spectaculoase evadări:

 

 

Evadarea lui Frank Morris și ai celor trei de la Alcatraz (1962):

Considerată una dintre cele mai ingenioase evadări din istorie, Frank Morris și cei trei complici ai săi au reușit să scape din închisoarea de maximă securitate de la Alcatraz, traversând o gură de canalizare și folosind rafturi improvizate. Corpurile lor nu au fost niciodată găsite, ceea ce a alimentat speculațiile cu privire la soarta lor.

 

 

Evadarea lui Pascal Payet din închisoarea Grasse (2001 și 2007):

Pascal Payet, un francez condamnat pentru omor, a reușit să evadeze de două ori din închisoarea Grasse. Prima dată, în 2001, a fost ajutat de un elicopter pilotat de complici. Apoi, în 2007, a repetat evadarea folosind aceeași metodă, fapt care l-a transformat într-o figură notorie în Franța.

 

 

Evadarea lui John Dillinger din închisoarea de la Crown Point (1934):

Legendarul criminal american John Dillinger a evadat din închisoarea de la Crown Point, Indiana, folosind o armă de lemn sculptată care părea reală. A reușit să se infiltreze într-o mașină așteptată de complice și să evadeze cu succes.

 

 

 

Evadarea lui Joaquín “El Chapo” Guzmán din închisoarea Altiplano (2015):

Celebrul șef al cartelului drogurilor din Sinaloa, “El Chapo”, a evadat spectaculos din închisoarea Altiplano din Mexic în 2015. A folosit un tunel construit sub închisoare, echipat cu iluminare și ventilare, pentru a-și face drum spre libertate.

 

 

Evadarea lui Papillon din închisoarea Devil’s Island (1941):

Henri Charrière, cunoscut sub numele de Papillon, a evadat din închisoarea Devil’s Island, o temută colonie penală franceză, folosind un costum improvizat de scafandru și plutind în derivătoare improvizate. Povestea sa a devenit ulterior subiectul unui celebru roman și film.
Aceste evadări sunt doar câteva exemple ale ingeniozității umane și a dorinței de libertate în fața celor mai severe condiții de detenție.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with