Image 1
Image 2

Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

ANSP recomandă: Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști
ANSP recomandă evitarea excesului alimentar și respectarea practicilor de siguranță alimentară în timpul Sărbătorilor Pascale, oferind sfaturi pentru o tranziție sănătoasă de la dieta vegetariană la cea animalieră și subliniind importanța alegerii și preparării corecte a produselor tradiționale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada Sărbătorilor de Paști, mulți fac trecerea de la o dietă vegetariană la una bogată în produse animale, iar acest lucru poate cauza acutizarea afecțiunilor digestive sau agravarea bolilor cronice. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) oferă recomandări pentru a evita aceste riscuri.

 

 

 

 

Pentru o tranziție sigură de la alimentele vegetariene la cele animale:

Trecerea la carne, ouă și lactate trebuie făcută treptat în 7-14 zile.
Introduceți în alimentație mai întâi lactate, ouă și pește, apoi carne de pasăre, iepure sau vită slabă, și abia apoi carne de porc sau miel.

 

 

 

 

Recomandări pentru o digestie bună și o alimentație echilibrată:

Jumătate din meniu să conțină legume, fructe proaspete și verdețuri de sezon.
Limitați porțiile la 350-400 grame la fiecare masă, hidratați-vă bine și faceți mișcare.
Împărțiți aportul alimentar zilnic în 5-6 mese la intervale de 3-4 ore.
Limitați consumul de mezeluri, conserve, dulciuri și băuturi dulci.

 

 

 

 

Sfaturi pentru a alege și pregăti corect produsele tradiționale:

Cumpărați alimente doar din surse autorizate.
Ouăle trebuie să fie proaspete, cu coaja curată și intactă.
Ouăle fierte trebuie păstrate la frigider până la șapte zile, și preferabil vopsite natural.
Alegeți cozonaci cu ingrediente naturale, fără grăsimi artificiale sau glazuri excesive.

 

 

 

 

Practici de siguranță alimentară pentru a preveni intoxicațiile:

Păstrați mâinile și suprafețele curate în timpul preparării.
Separați produsele crude de cele preparate.
Gătiți alimentele la cel puțin 70°C.
Depozitați produsele refrigerate la 4-6°C.
Folosiți ingrediente sigure pentru consum.
Păstrați bucatele gătite la frigider maximum 48 de ore, iar cele cu maioneză sau cremă maxim 24 de ore. Nu păstrați alimentele la temperatura camerei mai mult de două ore.

 

Evitați consumul excesiv de alcool, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), limita sigură fiind zero grame pe zi.

 

 

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*