Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BULA IMOBILIARĂ DIN ROMÂNIA

Evoluția prețurilor la apartamente în marile orașe

Evoluția prețurilor la apartamente în marile orașe
În concluzie, bula imobiliară din România este alimentată de creșteri semnificative ale prețurilor în orașe precum Brașov, Sibiu și București.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Prețurile apartamentelor din România au crescut semnificativ în luna mai 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Conform datelor de pe platforma imobiliară Storia, prețurile apartamentelor, atât noi cât și vechi, au înregistrat o creștere de 14%, în timp ce contactările între vânzători și cumpărători au crescut cu 27%. Această evoluție indică o cerere în creștere și o tendință de tranzacționare rapidă a proprietăților.

 

Creșterea prețurilor în marile orașe

 

București În capitală, prețul mediu pentru apartamentele de vânzare a fost de 1.824 euro pe metru pătrat în mai 2024. Apartamentele noi au avut un preț mediu de 1.811 euro pe metru pătrat, iar cele vechi de 1.839 euro pe metru pătrat. Deși prețurile au crescut, Bucureștiul rămâne unul dintre orașele cu cele mai accesibile prețuri datorită veniturilor mai ridicate ale populației.

 

 

Brașov În Brașov, prețul mediu pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.980 euro pe metru pătrat. Apartamentele noi au avut un preț mediu de cerere de 2.067 euro pe metru pătrat, iar cele vechi de 1.915 euro pe metru pătrat, marcând o creștere impresionantă de 20% față de anul trecut.

 

 

Sibiu Sibiu a înregistrat creșteri semnificative, cu prețuri medii de 1.602 euro pe metru pătrat. Apartamentele noi au avut o creștere de 18%, ajungând la 1.532 euro pe metru pătrat, în timp ce apartamentele vechi au crescut cu 14%, la 1.658 euro pe metru pătrat.

 

 

Cluj-Napoca Cluj-Napoca continuă să fie cel mai scump oraș, cu prețuri medii de 2.717 euro pe metru pătrat. Apartamentele noi costă în medie 2.729 euro pe metru pătrat, iar cele vechi 2.702 euro pe metru pătrat, cu creșteri de 10% și, respectiv, 13% față de anul trecut.

 

 

Alte orașe În Timișoara, prețul mediu a fost de 1.611 euro pe metru pătrat, cu creșteri de 8% pentru apartamentele noi și 13% pentru cele vechi. Iași a avut prețuri medii de 1.597 euro pe metru pătrat, cu o creștere de 11% pentru apartamentele noi și 15% pentru cele vechi. Constanța a înregistrat prețuri medii de 1.738 euro pe metru pătrat, iar Oradea de 1.568 euro pe metru pătrat, cu creșteri similare în ambele orașe.

 

 

Creșterea interesului și viteza de tranzacționare Interesul utilizatorilor pentru achiziția de apartamente a crescut semnificativ, iar durata de viață a anunțurilor de vânzare a scăzut cu 56% comparativ cu mai 2023. Aceasta indică o tranzacționare mai rapidă a proprietăților și o cerere crescută pe piață, conform Economedia.ro.

 

 

În concluzie, bula imobiliară din România este alimentată de creșteri semnificative ale prețurilor în orașe precum Brașov, Sibiu și București. În ciuda creșterii prețurilor, accesibilitatea rămâne relativ ridicată în București datorită veniturilor mari. Interesul crescut al cumpărătorilor și viteza rapidă de tranzacționare sugerează o piață imobiliară dinamică și competitivă.

 

CITEȘTE ȘIPrognoze pentru piaţa imobiliară în anul 2024

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns