Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Evoluţia principalelor culturi agricole din România: Producem mai mulţi pepeni, dar nu mai avem bumbac

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Producţia de pepeni verzi şi galbeni a avut, în perioada 1990-2011, cea mai semnificativă creştere, de 85,6%.

Astfel, ea a ajuns de la 11.242 de kilograme pe hectar la începutul anilor ’90, la 20.868 de kilograme pe hectar în 2011, reiese din cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS) centralizate de gândul, preluate de capital.ro.

În rândul principalelor culturi luate în calcul, producţia de hamei a înregistrat cea mai mare scădere, respectiv 36,7%, în timp ce culturile din bumbac au dispărut în 1996.

 

În perioada analizată, de 22 de ani, producţia medie de grâu la hectar a crescut cu 13,2 procente, cea de porumb boabe cu 64,1 procente, iar cea de floarea soarelui cu 27,6 procente.

 

În cazul culturilor de cartofi, producţia medie la hectar a crescut cu 50,9%, în timp ce în cazul culturilor agricole de tomate şi de varză albă creşterea înregistrată nu a depăşit 37 de procente.

 

Totodată, în 2011, producţia de ardei era mai mare cu 60,7% faţă de cea înregistrată în anul 1990, conform datelor INS.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Regimul pierderilor fiscale

Asculta acest articol ANAF reaminteşte contribuabililor plătitori de impozit pe profit principalele prevederi referitoare la regimul pierderilor fiscale prevăzute la