Image 1
Image 2

VERIFICAREA CĂRNII

Examen trichineloscopic

Sătmărenii care în acest sfârşit de săptămână, taie porci în sistem tradiţional pentru consum propriu, pot solicita examen trichineloscopic azi,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…18 noiembrie, şi duminică 19 noiembrie, la cabinetele medicale private, strada Paris nr. 2, Haşdeu nr. 6, Gellert Sandor nr. 50, după programul afişat, cu solicitare prealabilă. Pentru orice urgență apelați telefonul 0261715956 sau 0760789016.

Toți cei care doresc efectuarea examenului trichineloscopic, sunt rugaţi ca în momentul prezentării probei de carne – pilieri diafragmatici – să aibă asupra lor:

Cartea de Identitate a proprietarului/solicitantului; Crotalia de identificare a suinei/suinelor sacrificate; Suma de 28,56 lei, reprezentând contravaloarea unei probe examinate.

Pentru a evita contactul direct cu clienții solicitanți de examene în direcția decelării trichinei la nivelul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, taxa de examen, se va putea achita la nivelul municipiului Satu Mare și cu cardul bancar.

Cabinetele Medicale Veterinare Concesionate/Private, își stabilesc tarife de manoperă proprii.
Carnea provenită de la porcii sacrificați în gospodăriile populației este destinată strict pentru consum familial.
Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă, obținută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populației.
Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancțiuni contravenționale sau penale după caz.

 

CITEȘTE ȘI:

Amendă uriașă pentru că și-a tăiat porcii în curte

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with