Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROGRAMUL EXAMENELOR TRICHINELOSCOPICE

Examene trichineloscopice la sfârşit de săptămână, în cabinete sanitar veterinare publice și private

Examene trichineloscopice la sfârşit de săptămână, în cabinete sanitar veterinare publice și private
Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancțiuni contravenționale sau penale după caz.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Sătmărenii care taie porci în acest sfârşit de săptămână, în sistem tradiţional, pot solicita examene trichineloscopice şi în cadrul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale și Circumscripțiilor Sanitare Veterinare Concesionate din județul Satu Mare, după cum urmează:

 

Sâmbătă, 21 decembrie, între orele 9 – 15 la Satu Mare CSVSAO Piața Mare; CSVSAO Piața Someș; CSVSAO Piața Mică; CSVSAO Piața Micro 17; CSVSAO Piața Carei; CSVSAO Piața Negrești Oaș; Cabinete Veterinare Private.
Duminică 22 decembrie, între orele 9 – 13 la: CSVSAO Piața Micro 17 Satu Mare; CSVSAO Piața Carei; CSVSAO Piața Negrești Oaș; Cabinete Veterinare Private.

 

Pentru orice urgență apelați telefonul 0261715956 sau 0760789016.

 

Toți solicitanții, care doresc efectuarea examenului trichineloscopic, sunt rugaţi ca în momentul prezentării probei de carne – pilieri diafragmatici – să aibă asupra lor: Cartea de Identitate a proprietarului/solicitantului; Crotalia de identificare a suinei/suinelor sacrificate, suma de 30,94 lei, reprezentând contravaloarea unei probe examinate, în cadrul CSVSAO.

 

Cabinetele Medicale Veterinare Concesionate/Private își stabilesc tarife de manoperă proprii, pentru această examinare.

 

Carnea provenită de la porcii sacrificați în gospodăriile populației, este destinată strict pentru consum familial.

 

Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă, obținută în urma sacrificărilor de porcine, în gospodăriile populației.

 

În cazul depistării parazitului Trichinella Spiralis, întreaga cantitate de carne se confiscă și se supune denaturării/distrugerii, iar proprietarul animalului poate beneficia de despăgubire, la valoarea de piață a animalului, cu condiția ca acesta să fie identificat prin crotaliere, evidențiat în BND, iar cel care solicită despăgubire să fie proprietarul animalului.

 

Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancțiuni contravenționale sau penale după caz.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns