Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

TĂIEREA PORCILOR

Examene trichineloscopice la sfârșit de săptămână

Examenele trichineloscopice se fac exclusiv la cabinetele veterinare private
Sătmărenii care taie porci pentru consum propriu în acest sfârşit de săptămână, pot solicita examen trichineloscopic exclusiv în cadrul cabinetelor sanitare veterinare private,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

… conform programului afişat pentru zilele de sâmbătă 20 aprilie, dar şi la CSVSA Piaţa Mare (strada Martirilor Deportaţi) între orele 8 – 12, iar duminică 21 aprilie, doar la cabinetele private. Pentru orice urgență apelați telefonul 0261715956 sau 0760789016. Rugăm toți solicitanții, care doresc efectuarea examenului trichineloscopic, ca în momentul prezentării probei de carne – pilieri diafragmatici – să aibă asupra lor: Cartea de Identitate a proprietarului/ solicitantului, Crotalia de identificare a suinei/suinelor sacrificate, Suma de 28,56 lei, reprezentând contravaloarea unei probe examinate. Cabinetele Medicale Veterinare Concesionate/Private, își stabilesc tarife de manoperă proprii.

 

 

Carnea provenită de la porcii sacrificați în gospodăriile populației este destinată strict pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă, obținută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populației. În cazul depistării parazitului Trichinella Spiralis întreaga cantitate de carne se supune denaturării/distrugerii, iar proprietarul animalului poate beneficia de despăgubire la valoarea de piață a animalului, cu condiția ca acesta să fie identificat, evidențiat în BND iar cel care solicită despăgubire să fie proprietarul animalului. Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancțiuni contravenționale sau penale după caz.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with