Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Există riscul ca exporturile de animale sau produse din carne din România să fie interzise

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
2 porci au fost depistati cu trichineloza la Batarci
2 porci au fost depistati cu trichineloza la Batarci

Autorităţile trebuie să găsească soluţii urgente. Sunt în pericol exporturile către toate ţările terţe şi statele membre ale Uniunii Europene!

România va fi închisă exportului de porci vii, carne, produse din carne, material seminal, pentru o perioadă variabilă, în funcţie de monitorizarea focarului sau focarelor de pestă porcină africană, avertizează Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine (ACEBOP).

ACEBOP a transmis un comunicat în care somează public autorităţile să ia de urgenţă măsuri, altfel există riscul ca exporturile de animale sau produse din carne din România să fie interzise. Interzicerea exportului se răsfrânge negativ asupra fermelor.

Redăm integral comunicatul semnat de ACEBOP:
“Am luat cunoştinţă cu îngrijorare săptămâna trecută de poziţia Rusiei legată de exportul de carne de porc din România. În urma comunicatului transmis de autorităţile veterinare ruse în data de 24 mai 2018, ACEBOP a demarat propria anchetă pentru a înţelege ce anume a stat la baza acestei decizii.

Nu este prima dată când autorităţile din Rusia interzic importul de carne de porc din România pe motive care nu depind mereu de fermieri. Ultima transmitere către Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a României datează din data de 15 martie 2018 şi nu există alt raport după această dată.

Pe de altă parte, un comunicat al ANSVSA a apărut astăzi, 31 mai.
Ce s-a întâmplat între 24 şi 31 mai? Asociaţiile de fermieri crescători de porci nu au primit informaţii în această perioadă.

 

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 4 iunie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns