Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Exit-poll: Hollande a castigat alegerile prezidentiale din Franta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Francois Hollande a castigat alegerile prezidentiale din Franta, obtinand, conform sondajelor de tip exit-poll, intre 52 si 53,3% din voturi.

Conform institutelor CSA, TNS Sofres si Ipsos, François Hollande a obtinut 52% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 48%. Astfel, Sarkozy a pierdut alegerile, iar Fran\a are un nou pre;edinte.

Institutul Harris Interactive prezintă estimări cuprinse intre 52,7 si 53,3% pentru candidatul socialist. “Este o mare fericire”, a declarat purtătorul de cuvant al Partidului Socialist, Benoit Hamon.

 

Sarkozy si-a anulat mitingul victoriei

 

Echipa de campanie a lui Nicolas Sarkozy a anulat reuniunea care urma să aibă loc in Piata Concorde din Paris in cazul victoriei actualului presedinte, relata site-ul publicatiei belgiene Le Soir, `nainte de `nchiderea urnelor.

Rezultatele preliminare ale sondajelor de tip exit-poll, de;i interzise, au ap[rut `nainte de `ncheierea vot[rii.

La ora 17.00 (18.00, ora Romaniei), rata participării la vot era de 71,96 %, mai mare decat in primul tur (70,59%)

increzător in victorie, candidatul socialist a declarat că, dacă va castiga, va discuta in cursul serii, la telefon, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

INFORMARE DSP

Cazuri puține de covid în județul Satu Mare 

În momentul de față, în județul nostru, intensitatea infecției COVID-19 este scăzută. Numărul de cazuri confirmate pozitiv este în creștere, de la 45 cazuri în săptămâna 4 – 10 10 decembrie 2023, la 47 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023, cu o frecvență de aproximativ 6 cazuri pe zi.