Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PEISAJE SPECTACULOASE

Explorând crucea de pe vârful Caraiman

Explorând Crucea de pe Vârful Caraiman
Monumentul, înalt de 28 de metri, este construit integral din metal și este iluminat pe întreaga sa înălțime, făcându-l vizibil de la distanțe considerabile.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

Crucea de pe Vârful Caraiman, cunoscută și sub numele de Crucea Eroilor, a devenit un simbol de importanță majoră pentru poporul român și este vizitată anual de mii de oameni. Această emblemă este amplasată în vârful Munților Caraiman, oferind o panoramă asupra orașului Bușteni.

 

 

Inaugurată între anii 1926 și 1928, Crucea Eroilor, așa cum mai este numită, este dedicată memoriei eroilor feroviari căzuți în Primul Război Mondial. Monumentul, înalt de 28 de metri, este construit integral din metal și este iluminat pe întreaga sa înălțime, făcându-l vizibil de la distanțe considerabile.

 

 

Pentru a ajunge la acest simbol, există mai multe trasee și modalități, iar vizitatorii sunt încurajați să o exploreze în funcție de preferințele lor. Un traseu clasic începe de la Gara Bușteni, trecând prin Jepii Mici și Cabana Caraiman, urmat de ascensiunea pe Brâna Mare a Caraimanului până la Crucea Eroilor.

 

Explorând Crucea de pe Vârful Caraiman
          Explorând Crucea de pe Vârful Caraiman

 

Pentru cei care doresc să viziteze Crucea de pe Caraiman și să se bucure de peisaj într-un mod mai accesibil, se recomandă parcursul cu mașina pe Transbucegi până la Cabana Piatra Arsa, de unde există două trasee către Babele. Primul traseu oferă o priveliște pitorească, fiind mai puțin frecventat, în timp ce cel de-al doilea este mai rapid și mai aglomerat. Ambele trasee sunt accesibile și oferă o experiență plăcută către Crucea Eroilor.

 

 

Este esențial să fiți pregătiți corespunzător pentru drumeție, având încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate, suficientă apă și alimente, precum și o hartă a zonei. De asemenea, este important să verificați condițiile meteorologice înainte de a pleca în excursie, având în vedere schimbările frecvente ale vremii în munți.

 

CITEȘTE ȘI: Vrem turism, dar fără să investim în obiectivele turistice

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Vizită la Veneția se va putea face doar  cu rezervare online

EXPERIMENT INEDIT

Vizita la Veneția se va putea face doar cu rezervare online

Primarul Veneției a introdus o taxă de intrare în oraș. Începând cu 25 aprilie, turiștii de o zi vor fi taxați cu 5 euro pentru 29 de zile de vârf din această primăvară și vara următoare. Accesul va fi restricționat la 40.000 de vizitatori pe zi, care vor fi obligați să își rezerve biletele online în avans.