Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Expozitia “Aurul si argintul dacic”, la Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Expozitia “Aurul si argintul dacic”, realizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei impreuna cu Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea, va fi prezentata, la muzeul oradean, incepand de luni si pana pe 10 iunie.

Expozitia cuprinde piese de exceptie din tezaurele de la Coada Malului, Herastrau, Peretu, Sancraieni, Senereus, patru bratari din aur de la Sarmizegetusa Regia, monede de tip koson din aur si argint, cele din urma o adevarata raritate numismatica, precum si doua umbo de scut aduse in tara in luna mai 2011.

Cuprinzand 15 panouri, expozitia prezinta date semnificative despre istoria descoperirii si recuperarii bratarilor, despre tehnologia si sursele de materii prime folosite de bijutierii daci pentru producerea acestora, precum si informatii despre semnificatia lor politica si artistica.

Realizarea expozitiei organizate la Oradea face parte din noua politica a Muzeului National de Istorie a Romaniei din Bucuresti de “iesire in afara incintei”, un demers ce vizeaza sa prezinte publicului din tara piese foarte importante din colectiile sale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns