Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Expunerea la plumb duce la violenta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Expunerea, in copilarie, la pulberi care conţin plumb poate produce modificari neurologice si comportamentale pe termen lung, susţin toxicologii.
Rata infracţionalitaţii a crescut din cauza emisiilor de carburant – vehiculele care foloseau benzina cu plumb si care au contaminat orasele timp de zeci de ani au facut ca agresivitatea sa creasca in zonele urbane, arata un studiu recent, citat de descopera.ro.

intr-un studiu realizat de Howard W. Mielke, de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitaţii Tulane, si specialistul in demografie Sammy Zahran, au fost comparate cantitaţile de plumb eliberate in perioada 1950-1985 in 6 orase americane- Atlanta, Chicago, Indianapolis, Minneapolis, New Orleans si San Diego.

In aceasta perioada avut loc o crestere a expunerii la pulberile cu conţinut de plumb, ca urmare a utilizarii benzinei cu plumb, fenomen care a fost corelat cu o crestere a gradului de agresivitate.

Dupa ce a luat in considerare si alţi factori precum mediul, comunitatea, veniturile, educaţia si rata incarcerarii, oamenii de stiinţa au observat ca fiecare crestere cu un procent a nivelului de plumb din mediu a facut ca, peste 22 de ani, rata agresivitaţii sa se mareasca cu 0,46%.

Copii sunt extrem de sensibili la pulberile care conţin plumb si expunerea la acestea poate provoca efecte neuroanatomice latente care au un impact sever asupra comportamentului social. “Pana la 90% din actele de vatamare corporala grava din zonele urbane au aparut ca urmare a cantitaţii de pulberi cu conţinut de plumb, eliberate in atmosfera cu 22 de ani in urma”, a explicat Mielke.

O alta sursa de intoxicare au constituit-o vopselele cu conţinut de plumb, utilizate pe scara larga in urma cu cateva decenii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns