Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fabricile de medicamente

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Medicamentele sunt nelipsite din casa oricărui om, orice problemă medicală este tratată cu aceste produse. Deşi ne este cunoscut drumul până la farmacie, nu se poate zice acelaşi lucru despre drumul de la fabrică până la magazinele de specialitate. Fabricile de medicamente sunt pentru mulţi o enigmă.

Ce se petrece exact în incinta lor şi care sunt demersurile în crearea unui medicament?

Iată că Marius Călin Cherecheş, farmacist, a lămurit în mare parte cum stau treburile cu aceste fabrici. În primul rând o astfel de fabrică este o investiţie majoră, de exemplu o fabrică mică costă între 3-4 milioane euro, iar una mai mare poate ajunge până la 20-25 milioane euro. În al doilea rând demersurile de la dezvoltare până la fabricarea unui medicament durează între 3-4 ani. Angajaţii sunt foarte bine instruiţi şi urmează anual cursuri de specialitate.

Dezvoltarea unui nou medicament

În general o echipă de specialişti testează mai multe formule deodată pentru ca măcar una să treacă primul test, care este cel calitate. Pe urmă se trece la testul de stabilitate, unde, timp de 6 luni produsul este supus la temperaturi extreme şi la umiditate, pentru a se verifica dacă formula este stabilă. Tot în această fază se verifică şi termenul de valabilitate, astfel că acelaşi produs este testat încă 3-5 ani. Prin studii clinice se va verifica dacă produsul obţinut este similar cu cel de referinţă, doar dacă este similar se continuă. Studiile de bioechivalenţă se realizează în unităţi clinice, pe voluntari iar costurile sunt ridicate. După parcurgerea acestor paşi se trece la înregistrarea la Agenţia Medicamentului. Evaluarea durează 15-24 luni şi se face conform standardelor europene. După 3-4 ani de testare şi încă câteva luni de evaluare, produsul poate fi fabricat la scară industrială. Toate aceste costuri trebuie să se regăsească ulterior în preţul medicamentului. Deci data viitoare când cumpăraţi un medicament nu este cazul să vă mai întrebaţi dece costă atât de mult.

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Sursa: transilvaniabusiness.ro

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Românii pot apela la epiduroscopie pentru a trata bolile coloanei

Primele epiduroscopii în medicina românească şi est europeană au fost efectuate cu succes, joi, 14 februarie la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic.

Cinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană au fost trataţi prin epiduroscopie de echipa de specialişti condusă de dr. Ovidiu Nicolae Palea, prof. dr. Peter Selgado şi prof.dr. Hector Segaldo din Spania.