Image 1
Image 2

Fată de 14 ani, înjunghiată de un elev de liceu militar în Grădina Botanică din Craiova

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O fată în vârstă de 14 ani şi un băiat în vârstă de 19 de ani au fost înjunghiaţi, marţi, 27 iunie, în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova. Suspectul a fost prins. Copila, Melissa, a decedat din cauza rănilor suferite, iar tânărul este în stare gravă la spital. Joi, mai mulţi cunoscuţi dar şi craioveni de bine, au mers la Centru de transfuzii să doneze sânge.

Atacatorul a fost arestat miercuri pentru 30 de zile. Avocatul său susţine că tânărul nu le cunoştea pe cele două victime. A avut un conflict verbal cu băiatul care este internat în stare gravă în spital, iar la un moment dat şi-a adus aminte că în rucsac avea un cuţit de vânătoare cu lama de 19 cm, l-a scos şi i-a înjunghiat pe cei doi. L-a atacat mai întâi pe băiat, iar pe fata de 14 ani, care a murit, a înjunghiat-o pentru că i-ar fi fost teamă că ea va povesti cele întâmplate, spune avocatul. Imediat după ce i-a înjunghiat pe cei doi tineri, atacatorul a fugit, dar a fost identificat repede şi prins de o patrulă de poliţie pe o stradă din apropiere.

 

Adolescentul venise din comuna doljeană Calopăr, unde locuieşte, la Craiova, şi a mers să se plimbe în centrul oraşului. A mers apoi în Grădina Botanică, tot să se plimbe, a declarat pentru presa locală Florin Ciocoiu, avocatul care îl reprezintă pe adolescent. „S-a uitat la fată insistent, fata la el. Celălalt băiat i-a spus că n-are voie, de ce se uită la ea, şi i-a dat doi pumni, în falcă şi în stomac”, a spus avocatul. Adolescentul avea la el un ghiozdan, în care se aflau un cuţit de vânătoare dar şi o mască, potrivit anchetatorilor.

Adolescentul de 17 ani învăţa la Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu, fiind un elev „mediu, care nu a avut altercaţii şi nici abateri grave”, au declarat miercuri, 28 iunie, reprezentanţii liceului militar. „Copilul nu a avut altercaţii, comportamente care să ne ducă cu gândul la o astfel de faptă. Este şocant (…) Nu putem spune că nu a avut sancţiuni, care înseamnă şi întâzierea la raportul de dimineaţă, la raportul de studiu, dar în niciun caz pentru abateri grave”, a spus Ioana Lădaru, purtătoare de cuvânt a Colegiului Militar Tudor Vladimirescu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns