Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Federatia Romana de Fotbal incalca regulamente si legi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Stai si te minunezi si nu-ti vine sa crezi! La 22 de ani de la Revolutie o sedinta a oamenilor, nu de fotbal, ci care traiesc, bine, de pe urma fotbalului s-a desfasurat in cel mai pur stil stalinisto-comunist. De parca pe pereti ar fi veghet tablorile lui Stalin, Gheorghiu Dej sau Ceausescu.

Ne referim la Adunarea Generala a FRF, sedinta in care au fost incalcate o sumedenie de regulament din fotbal sau ale bunului simt. Practic am asistat la un viol in grup in care 191 de oameni, au siluit regulamentele. Mai intai, au ratificat dezafilierea Universitatii Craiova pentru motive hilare. Sugestiva in acet sens este motivatia lui Mircea Sandu. “Mititelu a facut pact cu diavolul. A dat in primire multi oameni la DNA”. Sandu a uitat, voit sau nu, ca atata vreme cat FRF se afla in litigiu cu Universitatea Craiova nu poate lua o asemenea deciei. Totusi, bine ca nu a propus arderea pe rug a lui Mititelu. Apoi, dupa vot, oamenii din sala au “aprobat” atribuirea unui loc in Liga II orasului Craiova. Un fapt pe care n-a intraznit sa-l faca nici Ceausescu cu Scornicestiul natal.

Dar Nasului nu-i pasa de regulamente. Cum va “promova” aceasta echipa, care nu exista inca, in Liga II, locul cui il va lua, sau sub ce forma, nu ni se spune. Nici nu conteaza pentru Nasu. El are masa lui de manevra cu care face ce vrea. Iar aici apare si Stefan Szilagyi, presedintele AJF Satu Mare. Care, se zice ca n-ar fi votat pentru dezafilierea Craiovei (bravo lui). Dar a ridicat mana pentru o alta propunere aberanta venita de la omologul lui din Constanta. Conform acestei propuneri, adoptata in unanimitate, niciun oficial din fotbalul romanesc nu poate fi suspendat chiar daca este anchetat penal pana nu se da un verdict definitiv in justitie. Cand ne gandim ca la noi un asemenea proces poate dura 5-6 ani ajungem la concluzia ca fotbalul nostru poate fi condus chiar de penali de dupa gratii.
In majoritatea tarilor din lume, exceptandu-le pe unele din asa zis “bananiere”, demisia, retragerea temporara din functie in cazul intocmirii unui dosar penal, este o regula. Se spune, in asemenea cazuri, ca este vorba de “demisie de onoare”. Dar daca nu-i !!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns