Image 1
Image 2

LA CERȘIT

Femei rome venite ca oaspete, ieşite la cerşit în a doua zi de Paşte

Femei rome venite ca oaspete, ieşite la cerşit în a doua zi de Paşte
“Cerşitul, indiferent că vorbim despre bărbaţi tineri, despre femei sau alte categorii de vârstă pare a fi o îndeletnicire mai profitabilă decât munca, spunea Vasile P., domiciliat în Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni dimineață am ieşit la plimbare prin cartierele Micro 15 şi 16. Era a doua zi de Paşte Catolic. Era foarte puţină lume pe stradă. Asta şi pentru faptul că, o serie de magazine aveau afişat în uşă orar special – luni zi liberă. Dacă aceste magazine au program special, care ar putea însemna desconsiderarea potenţialilor cumpărători, din păcate, nu vă spun la ce instituţie/prestator regional, zilele libere au început de vineri 29 martie şi au continuat. Consider că nu este un demers onorant, numai pentru a sărbători indiferent de confesiune, asta în condiţiile în care, adesea etnicii maghiari au parte de discriminare pozitivă. Sărbătoresc de sărbătorile lor, dar şi de cele ale românilor.

 

 

Cele de mai sus sunt constatări, dar să revin la cerşetori în fustă. Era în jurul orei 9, luni. Stropitori n-am observat pe stradă, dar s-au remarcat câteva femei cu sau fără copii, care cereşeau. Nu cereau mult, doar un leu, iar când le-am apostrofat spunând să meargă la muncă, m-au bombănit. Doar ele auzeau ce au rostit. Da, se dovedeşte că cerşitul este o îndeletnicire mai rentabilă decât munca. Am întâlnit cu alte ocazii tineri care cerşeau. Erau printre ei şi persoane care se drogau cu banalul prenadez, având punga la purtător. Au fost unii dintre ei care au mărsturisit sub rezerva anonimatului, că se câştigă mai mult din cerşit, dacât din muncă. Se poate ajunge în zile bune şi la sumă dublă decât cea plătită pentru muncă, adică 250 – 300 de lei. Poate se vor organiza campanii de curăţare a Sătmarului de cerşetori locali, dar şi veniţi din alte localităţi “.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with