Image 1
Image 2
Acasa

FILARMONICA SATU MARE: Concert de vis!

FILARMONICA SATU MARE: Concert de vis!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

FILARMONICA SATU MARE: Concert de vis!

Ultima zi dintr-un Gustar care a prins din plin fierbinţeala lui Cuptor, o ultimă seară de vară a oferit în dar sătmărenilor un concert de vis susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare.

Vorba unei doamne după încheierea celor două ore de ”Vară magică”: ”Avem nevoie de o filarmonică mai mare. Minunat concert de încheiere a unei veri scurte, dar fierbinţi”. Aşa a şi fost. În cele două ore de răsfăţ muzical, oamenii s-au lăsat purtaţi de magia sunetului, a vibraţiei care s-a contopit cu universul într-o armonie deplină.

Sala arhiplină, locurile ocupate peste tot, în sala mare, loje la parter şi etaj, toată lumea a sorbit la propriu muzica. La fel şi virtuoşii filarmonicii noastre, oameni frumoşi şi zâmbitori, care şi-au arătat şi de această dată măiestria în deplina înţelegere şi interpretare a unor piese noi.

Programul muzical rezervat acestei seri a cuprins: Piotr Ilici Ceaikovski – Poloneza din opera „Evgheni Oneghin”, op. 24 , Variaţiuni pe o temă Rococo, op. 33, Nikolai Andreevici Rimski-Korsakov, Suita simfonică „Scheherazade”, op. 35

De la primele acorduri s-a putut remarca conlucrarea dintre orchestră şi dirijorul Azis Sadikovic, un invitat de excepţie care a trăit momentul acestui concert cu fiecare fibră a fiinţei sale, a cuprins cu privirea fiecare instrumentist, le-a ”vorbit” din ochi şi le-a mulţumit cu inima, fiecăruia, pe rând, pentru aportul lor în desăvârşirea acestui moment muzical care produs valuri de aplauze.

Un alt invitat, violoncelistul Constantin Borodin a oferit la rându-i un moment cu totul aparte care te-a dus cu gândul la intensitatea muzicii lui Jacgueline du Pre, acea voce a violoncelului care transmite emoţia solistului, lucru ce s-a simţit şi în cazul de faţă, publicul fiind de-a dreptul ”vrăjit”. Faptul că sute de sătmăreni nu au ratat invitaţia la întâlnirea cu orchestra filarmonicii şi invitaţii ei a fost de bună seamă un semn de bun augur, cu toţii reuşind să-şi ofere bucuria de a fi parte la un moment cultural de excepţie.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm cu nerăbdare bijuteriile muzicale pe care Filarmonica Dinu Lipatti le pregăteşte odată cu noua stagiune şi să le mulţumim din suflet pentru toată munca din spatele acestor clipe de magie.

FILARMONICA SATU MARE: Concert de vis! FILARMONICA SATU MARE: Concert de vis! FILARMONICA SATU MARE: Concert de vis! FILARMONICA SATU MARE: Concert de vis! FILARMONICA SATU MARE: Concert de vis!

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

AUSTRIA

Casa lui Adolf Hitler va deveni secţie de poliţie

După un anunţ controversat al Ministerului de Interne, clădirea în care a copilărit Adolf Hitler, devenită între timp monument istoric, se va transforma într-o secţie de poliţie. Guvernul austriac a reuşit să stârnească multe valuri de nemulţumiri, dar cu toate acestea lucrările vor demara în 2 octombrie.