Image 1
Image 2

FILARMONICA SATU MARE: Performanţă magnifică la Festivalul George Enescu

Vasile Andreica, Vlad Muresan si Andreea Mocan
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

FILARMONICA SATU MARE: Performanţă magnifică la Festivalul George Enescu

Orchestra Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare a oferit o seară de neuitat celor 1.500 de spectatori prezenţi duminică, 17 septembrie 2023 la deschiderea evenimentului conex Festivalului George Enescu 2023, din Piaţa Festivalului.

Orchestra sătmăreană a susţinut primul concert al evenimentului alături de violoncelistul Constantin Borodin, sub bagheta dirijorului ́.

Performanţa lor a fost absolut magnifică, iar sunetul orchestră a umplut aerul cu emoţie şi frumuseţe. A fost o seară de aur pentru iubitorii muzicii clasice” au fost câteva din impresiile spectatorilor după prestaţia virtuoşilor sătmăreni. De altfel, cei doi artişti, dirijorul şi violoncelistul Constantin Borodin au oferit o seară magică sătmărenilor la sfârşitul lunii august, printr-un concert extraodinar în sala Filarmonicii Dinu Lipatti.

Surprizele noii stagiuni a filarmonicii continuă joi, 21 septembrie 2023, de la ora 19.00 de această dată la Satu Mare, cu un recital la pian susţinut de celebrul pianist, Horia Mihail. Concertul îi va purta pe ascultători într-o călătorie fascinantă a muzicii clasice inspirate din folclorul românesc, maghiar, polonez, şi nu numai. Programul include lucrări semnate de compozitori consacraţi precum B. Bartók, F. Schubert, F. Chopin, J. Brahms, dar şi figuri reprezentative ale creaţiei româneşti – Tiberiu Brediceanu şi Dan Dediu.

Foto: Facebook – ARCUB

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with