Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Financial Times, despre provocările guvernului Ponta: Ar putea fi o vară lungă și fierbinte la București

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
guvernul Victor Ponta la investire
guvernul Victor Ponta la investire

Ușurința cu care Victor Ponta a reușit să câștige mandatul de premier și cu care coaliția USL, care până de curând fusese în opoziție, a ajuns la putere, pare oarecum suspectă, arată Financiar Times, preluat de capital.ro.

Investitorii au salutat rapiditatea cu care a fost învestit noul guvern, mai ales că astfel declinul leului de săptămâna trecută, după căderea Guvernului Ungureanu, a fost stăvilit.

 

Dar va respecta Ponta acordul cu FMI, mai ales că austeritatea lovește în contiuare în alte zone ale UE? se întreabă jurnaliștii. ” Vor reuși oare deputații săi să rămână în cadrul actualelor acorduri în contextul apropierii alegerilor?”

La momentul preluării puterii, Ponta a spus că majoritatea de care s-a bucurat guvernul propus de el la votul de învestitură a fots una solidă, față de ”majoritatea fragilă de la ultimele două guvernări.”

Jurnaliștii arată că după măsurile deja promise de Guvern, respectiv întregirea salariilor cu 8% și restituirea banilor CASS către pensionari, investitorii s-au arătat deja mai flexibili, cu condiția ca acordurile financiare să rămână în picioare.

Fiind de stânga, Ponta va încerca să se delimiteze de predecesori, arată sursa citată. S-ar putea ca multe să depindă de evoluția Greciei, cu care România are relații financiare și comerciale mai strânse decât cu oricare altă țară balcanică.

”Chiar dacă are intenții bune, Ponta ar putea avea dificultăți în cazul impactului generat de o eventuală implozie a Greciei. Ar putea fi o vară lungă și fierbinte atât la București, cât și la Atena.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns