Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fiscul va fi reorganizat cu ajutorul Bancii Mondiale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

ANAF va trece printr-o ampla reorganizare, mai profunda decat in Bulgaria, care va cumprinde atat optimizarea numarului de administratii fiscale, cat si intreg sistemul IT, pe baza unei evaluari a Bancii Mondiale, care va propune si masurile.

“Vom avea o expertiza de la Banca Mondiala, care va face o analiza de ansamblu a structurii de colectare si va veni cu propuneri atat pe structura, cat si pe sisteme IT, cu scopul de a anula suprapunerile si birocratia. Va avea un efect pe termen mediu si nu imediat (…) Scopul final va fi si optimizarea numarului de adminsitratii fiscale”, a declarat pentru Mediafax ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi.

Reorganizarea ANAF va fi una dintre principalele conditionalitati ale acordului de imprumut de tip preventiv in valoare de un miliard de euro pe care Romania il va semna in vara cu institutia internationala.

“Scopul final al proiectului este pe de o parte imbunatatirea colectarii, care va permite dirijarea de cheltuieli pentru investitii, precum si o mai buna relatie intre contribuabili si administratiile fiscale”, a spus Dragoi.

In structura ANAF, pe langa aparatul prorpiu, functioneaza 42 de directii judetene ale finantelor publice si circa 220 de administratii ale finantelor publice municipale, orasenesti, comunale si ale sectoarelor din Bucuresti. Tot sub coordonarea ANAF activeaza Garda Financiara si Administratia Nationala a Vamilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns