Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Flautul de Aur in turneu national

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Radio Romania Cultural si Asociatia Culturala Acccendo invita publicul la o noua intalnire artistica exceptionala, care se va desfasura sub genericul “Flautul de aur”. Spectatorii se vor intalni cu un instrument de elita si doi muzicieni romani de prima clasa: flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail.

In perioada 25 aprilie-7 mai, in cele cinci orase alese pentru aceasta expeditie, Ion Bogdan Stefanescu si Horia Mihail vor parcurge un repertoriu ce porneste de la simplitatea lui Bach si Mozart, parcurge romantismul lui Dvorak, apoi sonoritatile si armoniile sofisticate ale lui Poulenc si ne provoaca sa redevenim contemporani prin Taktakishvili si Mower. 

“Nimic nu ne relaxeaza si nu ne impaca mai lesne si mai curat decat sunetul prietenos si cald al flautului. Terapia prin sunet este un fapt cunoscut de catre asiatici si recunoscut de psihologii europeni si americani in zilele noastre, motiv pentru care sunetul de flaut a devenit astazi omniprezent,” spune Ion Bogdan Stefanescu, singurul flautist din Romania care canta pe un flaut de aur Muramatsu.

Programul turneului incepe la Brasov, pe 25 aprilie, si continua cu etapele Pitesti – 26 aprilie, Resita-27 aprilie, Bucuresti – 2 mai, si Caracal, pe data de 7 mai.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns