Image 1
Image 2

MAGNOLII

Florile de magnolii sunt perfect comestibile

Florile de magnolii sunt perfect comestibile
Magnolia este o plantă ornamentală, folosită în parcuri și grădini. Florile ei sunt extrem de frumoase și parfumate, dar puțini știu că se poate și consuma ca atare sau în salate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Magnoliile sunt de fapt arbori și arbuști care pot trăi până la un secol și înfloresc primăvara, iar uneori chiar și vara, în funcție de temperatură.

 

 

În ciuda înfățișării lor dulci, florile de magnolie au un gust picant. Datorită acestui fapt, produc un efect rapid de decongestionare a sinusurilor. Cu toate acestea, este important să fiți siguri că florile provin dintr-o sursă necontaminată și să nu exagereze în consumul lor.

 

 

„Magnolia are petale mari, petale cărnoase. De ce? Magnolia a evoluat înaintea albinelor și este de pe vremea când polenizarea se făcea de către albine. Trebuia să fie o floare puțin mai solidă, puțin mai tare. Ceea ce poate nu știi despre această floare este că poate fi folosită în salate sau poate fi murată. Da, este comestibilă. Și are un pic de gust de ghimbir”, spune Andrei Mărincean, inginer peisagist, membru al Asociației Peisagiștilor din România, cu o experienta de peste 14 ani.

 

 

Numele acestui copăcel provine de la botanistul francez Pierre Magnol, care a trăit în secolul al 17-lea. Magnolia officinalis este folosită cu precădere în medicina tradițională chineză.

 

 

Florile sunt asociate cu meridianele plămânilor și stomacului. Li se atribuie proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antidiabetice, anti-Alzheimer și anticancerigene.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*