Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BENEFICII

Florile de salcâm sunt folosite în peste 20 de boli

Florile de salcâm sunt folosite în peste 20 de boli
Florile de salcâm pot fi consumate ca atare, proaspete, dar şi în preparateprecum salate, prăjituri. De asemenea florile de salcâm pot fi uscate şi mărunţite apoi, se foloseşte pulberea vegetală.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Puteţi consuma cu miere pulberea de flori de salcâm sau puteţi face ceai din flori de salcâm (fie proaspete, fie uscate). Florile de salcâm sunt indicate în bolile tubului digestiv: esofagita de reflux; gastrită; ulcer gastric sau duodenal; colon iritabil; constipaţie. În tratarea durerilor şi arsurilor gastrice, precum şi a hiperacidităţii sucului gastric, florile de salcâm pot fi consumate atât proaspete, cât şi sub forma de pulbere sau ceai.

 

 

Este indicat să le consumaţi dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru a profita de efectele florilor de salcâm pentru o perioadă mai lungă şi nu doar în sezonul lor, vă recomandăm să le uscaţi în săculeţi din pânză, apoi le frecaţi în palme şi să le folosiţi ca pulbere. O linguriţă de pulbere de flori de salcâm cu puţină apă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, vindecă bolile tubului digestiv. Florile de salcâm sunt de asemenea utilizate şi în răceli, pentru tratarea tusei sau ameliorarea simptomelor din astm. În tratarea amigdalelor sensibile se foloseşte ceai cald de flori de salcâm îndulcit cu miere, pe o perioadă de cel puţin 3 săptămâni (2-3 căni pe zi). Ceaiul de flori de salcâm este folosit şi în tratarea candidozei, în special în ameliorarea simptomelor de arsură, uscăciune şi mâncărime în zona genitală. Ceaiul de flori de salcâm, folosit în băile de şezut, calmează simptomele vaginitelor şi este totodată un bun cicatrizand, accelerând vindecarea. Migrenele cauzate de stres îşi găsesc de asemenea leacul cu florile de salcâm.

 

 

Mai mult decât atât, delicatele flori conţin substanţe active care liniştesc, alungă stresul şi depresia, dar sunt folosite şi în tratarea acceselor de mânie sau atacurilor de panică. De asemenea tulburările de somn dispar dacă veţi consuma flori de salcâm. Se pare că aceste flori au atât efect de liniştire, cât şi de reglare a funcţiilor organismului, printre care o enumer[m şi pe cea de… odihnă. Dacă vă aflaţi în perioade de suprasolicitare intelectuală, puteţi lua înainte de fiecare masă o linguriţă de pudră de flori de salcâm. Aceste flori sunt indicate în perioadele de astenie şi oboseală, alungând stresul şi anxietatea. Florile de salcâm mai prezintă şi acţiune antispastică la nivelul musculaturii netede din diverse organe. Aşadar este recomandată pudra de flori de salcâm naturală ca adjuvant în criza biliară, în dieta celor cu litiază renală, în tratarea crampelor abdominale, a celor din sindromul colonului iritabil sau în ameliorarea crampelor diareice. De asemenea, dacă aveţi cârcei, puteţi bea în fiecare zi un ceai obţinut prin infuzia unei linguriţe rase de pudra de flori de salcâm şi o linguriţă de propolis.

 

CITEȘTE ȘI:

Florile de soc: Proprietăți, beneficii și ce afecțiuni pot trata

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns