Image 1
Image 2
Acasa

AMENZI ÎN SATU MARE

Foarte mulţi alcoolici la volan! Zeci de permise suspendate

Poliţiştii sătmărenii spun că acţiunea „Blocada”, operaţională la nivel naţional, a continuat în judeţul Satu Mare şi în perioada 11-13 august 2023, fiind desfăşurate activităţi specifice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale pe toate segmentele operative din competenţă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe lângă verificarea documentelor personale şi ale autovehiculelor, conducătorii auto au fost informaţi despre noile modificări legislative, care se referă la faptul că, în cazul persoanelor care conduc fără drept, sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive şi care au provocat accidente rutiere soldate cu decesul victimei, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În intervalul de referinţă, (11-13 august a.c.) poliţiştii au legitimat 516 persoane, au verificat 277 de autovehicule, au testat cu aparatele alcooltest şi drug test 166 de persoane.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii sătmăreni au aplicat 436 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 155.465 de lei. Dintre acestea, 350 de sancţiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 şi 85 de sancţiuni conform Legii 61/1991.

De asemenea, au fost reţinute 60 de permise de conducere, pentru depăşirea vitezei legale şi consum de alcool.

Totodată, poliţiştii au constatat peste 30 de infracţiuni, 11 dintre acestea fiind săvârşite la regimul rutier.

Activităţile desfăşurate de către poliţişti vor fi intensificate şi în perioada următoare, astfel încât comunitatea sătmăreană să se poată bucura de un climat de ordine şi siguranţă publică.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din România și critic literar cunoscut, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani.

LA DESPĂRȚIRE

O zi la Satu Mare cu Nicolae Manolescu 

Nicolae Manolescu, cel mai important critic literar al ultimei jumătăți de secol a încetat din viață. Avea 84 de ani. S-a stins brusc, fără să dea semne de oboseală. În urmă cu cinci ani, în preajma vârstei de 80 de ani se afla la Satu Mare. Era oaspetele de onoare a “Zilelor Poesis”.