Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Formaţia Bere Gratis şi Zoltan Erika vor fi capete de afiş la Ziua Tăşnadului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Joi, 15 august, pentru tăşnădeni există motiv de distracţie. Puţin după ora 13, se va da startul manifestărilor organizate cu ocazia celei de a XV-a ediţii a Zilei oraşului Tăşnad. Sărbătoarea este pregătită de Primăria şi Consiliul Local Tăşnad. Formaţia Bere Gratis şi Zoltan Erika vor fi capete de afiş la Ziua Tăşnadului.

La ora 13 şi 15 minute, la Muzeul Orăşenesc va fi vernisată expoziţia “Săpăturile arheologice de la Tăşnad – un deceniu de activitate”. Deschiderea oficială este programată pentru ora 14, când sunt aşteptate la sărbătoare şi oficialităţile judeţene.

Alocuţiunile oficiale vor fi precedate de intonarea de către Dj Ady (Adrian Bilanici) a imnului oraşului. Apoi pe scenă vor evolua minoretele coordonate şi pregătite de Anita Tarţia. De la ora 14 şi 30 de minute vor prezenta dans codrenesc copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit – coordonaţi de educatoarea Nicoleta Foldeşi. Este vorba despre Ansamblul “Flori de codru”.

În continuare vor fi prezentate momente precum: Căluşar ardelenesc – evoluţie a elevilor de la Şcoala Gimnazială Tăşnad, coordonator prof. Nicoleta Foldeşi, dans popular maghiar pregătit de educatoarele Barabas Iutka şi Orosy Ana; dans popular german – coordonator formaţie educatoarea Czumbil Hildegard; dans popular maghiar pregătit de Porcsmali Ecaterina;

dans codrenesc coordonat de Foldeşi Nicoleta de la Şcoala Gimnazială Tăşnad; tot Foldeşi Nicoleta, ajutată de Maria Foriş au pregătit – Twist – grupa mică de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Tăşnad. Ansamblul “Codruleţul”, coordonat de profesoara Adriana Hărdălău va evolua începând cu ora 15 şi 40 de minute. De la 15 şi 50 de minute veţi putea urmări formaţia de dansuri populare maghiare coordonată de Kasa Zsolt şi Kasa Melinda.

Danko Andrei vă propune de la ora 16 şi 20 de minute să urmăriţi suita de dansuri ţigăneşti. De la ora 16 şi 45 de minute veţi putea urmări muzică rap cu Varga Csilla şi Lieb Erno, sub coordonarea profesoarei Schmidt Maria. Sub aceeaşi baghetă, de la ora 17, va evolua formaţia de dansuri Gemeisam a Forumului Democrat German (FDG) din Tăşnad.

Va urma Grupul vocal Maestoso dirijat de Maria Schmidt, formaţia de dansuri Ehepaare a FDG Tăşnad, iar de la ora 17 şi 50 de minute Bechslash – muzică rock prezentată de elevi ai Liceului Tehnologic Tăşnad, sub coordonarea lui Pakai David. De la ora 18 şi 10 minute spectacol de gală al Festivalului de muzică uşoară şi folk – coordonator prof. Daniel Moldovan.
Muzică uşoară va prezenta de la ora 19 şi 15 minute Pogacsas Zsuzsanna-Vep, iar de la la 19 şi 50 de minute veţi putea urmări concertul Daggu Project (Berlin – Germania). Lorena Foldeş vă propune muzică uşoară de la ora 20 şi 30 de minute, iar de la ora 21 veţi putea asculta muzică populară cu Mariana Anghel. De la 21 şi 50 de minute va susţine un recital Zoltan Erika din Ungaria. Concertul Bere Gratis este programat la ora 23, iar la ora 24 focuri de artificii.
Locul de desfăşurare a manifestărilor este Piaţa Mare din Tăşnad

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns