Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fostul partid al lui Gigi Becali s-a transformat in UNPR Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Emil Ambrus a fost ales presedinte in prezenta sefilor veniti din Capitala

[slideshow id=5193]

Sambata au avut loc alegeri in filiala judeteana a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), in prezenta unei delegatii consistente venite de la centru. Au sosit in Baia Mare cei trei presedinti ai partidului (da, nu va mirati, sunt putin dar au trei presedinti), Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, vicepresedintii Serban Mihailescu (mai cunoscut sub numele de Miki Spaga) si Valeriu Steriu, precum si Stefan Florea, presedintele filialei clujene.

Asa cum era de asteptat, nu au fost probleme de niciun fel, totul decurgand conform programului initial. Pentru functia de presedinte a existat o singura candidatura. Si ca totul sa mearga snur, aceeasi situatie a fost consemnata si pentru posturile de prim-vicepresedinte si secretar general. De fapt, putem spune ca fosta conducere a PNG a devenit noua conducere a UNPR, niciun intrus n-a prins vreun post important in structura aleasa sambata. Organizatia maramureseana va fi condusa de presedintele Emil Ambrus, prim-vicepresedintele Liliana Moga si secretarul Danut Ardelean, alaturi de zece vicepresedinti si inca noua membri ai biroului. Avand in vedere ca in sala au fost cam 175 de oameni, rezulta ca 12% dintre cei prezenti au prins cate o functie de conducere. Asa da, fiecare membru se simte mult mai responsabil daca si conduce, succesul fiind sigur  garantat. Problema e ca vor avea nevoie si de voturile alegatorilor. Presedintele si prim-vicepresedintele s-au mai confruntat cu electoratul baimarean si cel maramuresean, rezultatele fiind undeva in zona lui 1,5%. Cu siguranta nu se va schimba nimic nici la viitoarea runda, alegatorii stiu de ce.

Man a gasit Drumul Golgotei

Mircea Man, presedinte PDL Maramures, i-a salutat pe cei prezenti si le-a urat succes, multumindu-le totodata pentru faptul ca sunt alaturi de partidul sau la guvernare, intr-un moment deosebit de dificil “care poate fi asemuit cu Drumul Golgotei”. Am tras concluzia ca influenta Manastirii Rohia, acolo unde liderul portocaliu s-a recules in aceste zile, si-a facut efectul. Altfel nu putem explica aceasta comparatie, absolut deplasata. Senatorul Cristian Diaconescu, vizibil stanjenit de calitatea celor prezeni in sala, le-a recomandat liderilor locali sa nu se “implice in declaratii contradictorii cu rivalii politici”. Inteleapta povata, avand in vedere ca nu prea exista vreo persoana capabila sa poarte un dialog polemic cu liderii celorlalte formatiuni. Sunt de notorietate iesirile grobiene in mass-media a lui Ambrus, pe vremea cand era sef peste “stana” lui Becali. Diaconescu a mai remarcat ca starea economiei romanesti este deosebit de precara, iar cea a Maramuresului se afla la pamant. Interesant. Totusi, poate trebuie sa-i amintim senatorului ca si el se afla la guvernare, deci este total implicat in acest dezastru. Marian Sarbu, fost ministru al Muncii, a spus ca masurile de austeritate luate de Guvernul Boc erau necesare. Culmea era daca cei prezenti in sala ar fi aplaudat zicerile fostului ministru social-democrat, ajuns acum seful partidului remorca a PDL. Si uite asa, in nici doua ore, totul s-a terminat in liniste si pace.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns