Image 1
Image 2

EXCROCHERIE LA LICITAȚIE

Fotbaliștii olandezi au tras o țeapă de 380 000 de euro

Fotbaliștii olandezi și-au vândut la o licitație tricourile în care au jucat la Cupa Mondială din Qatar, promițând că suma o vor dona muncitorilor migranți, dar suma adunată de 380 000 de euro nu au livrat-o.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La nouă luni după ce KNVB a strâns aproape 380.000 de euro pentru lucrătorii migranți din Qatar, fondurile rămân nelivrate. De asemenea fotbaliștii olandezi au umflat și costurile operaționale cu licitația și spălarea tricourilor.

 

Asociația Regală Olandeză de Fotbal (KNVB) nu a distribuit încă cei 380.000 de euro pe care se presupune că i-a strâns pentru lucrătorii migranți din Qatar prin licitarea tricourilor purtate de echipa națională a Olandei în timpul Cupei Mondiale de anul trecut.

 

Cercetările efectuate de RTL Nieuws dezvăluie că peste 150.000 EUR au fost tăiați din suma totală pentru a acoperi costurile de licitație – spre deosebire de angajamentul inițial al KNVB ca „suma integrală” să fie alocată muncitorilor.

 

Cupa Mondială organizată în Qatar anul trecut a atras un val de critici din partea organizațiilor pentru drepturile omului și a federațiilor europene de fotbal, inclusiv KNVB. În loc să se retragă din turneu, KNVB a orchestrat o întâlnire între fotbaliștii olandezi și muncitorii migranți și a inițiat licitația de tricouri.

 

Virgil van Dijk, căpitanul echipei, a subliniat angajamentul echipei de a ajuta muncitorii migranți în timpul Cupei Mondiale. „Vrem să aducem o contribuție concretă din vestiar”, a declarat van Dijk. El a mai afirmat în noiembrie 2022 că veniturile din licitație vor finanța „în întregime” inițiative menite să îmbunătățească viața lucrătorilor migranți din Qatar.

 

Cu toate acestea, investigația RTL a relevat o discrepanță între angajamente și practică.
Licitația a fost organizată de MatchWornShirt (MWS), care a transferat o sumă redusă semnificativ de 228.976,67 euro către Mondial FNV în iunie.
Mondial FNV, desemnată de KNVB să găsească un proiect potrivit în Qatar, așteaptă fondurile.

 

Tijmen Zondewijk, directorul MWS, a explicat suma redusă, declarând: „Suntem o companie, iar oamenii mei trebuie să fie plătiți. În plus, am suportat costuri.”
Aceste costuri au inclus călătoria și cazarea pentru doi angajați MWS trimiși în Qatar, mașini de spălat speciale pentru a face tricourile „fără ADN”, o taxă de 100 EUR per cămașă de la KNVB pentru toate cele 179 de cămăși scoase la licitație și o taxă suplimentară de 25.500 euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with