Image 1
Image 2

ÎN FORȚĂ

FOTO: Dealeri de droguri pentru elevii din Sighet săltați din Baia Mare, Sighet, Bârsana și Cluj (ACTUALIZARE)

Au fost percheziții de amploare astăzi în județul Maramureș.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conform surselor noastre, ofițerii de la crimă organizată din Maramureș, procurorii DIICOT Maramureș, sprijiniți de luptătorii de la trupele speciale ale Jandarmeriei Cluj efectuează percheziții în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației, precum și în localitatea Bârsana.

 

Informațiile noastre spun că sunt vizați traficanții de droguri, dealerii dar și consumatorii acestor substanțe interzise. Mai multe persoane au fost ridicate și au fost duse la audieri.

 

ACTUALIZARE

 

La data de 28 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au pus în aplicare 56 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Maramureș și Cluj și 25 de mandate de aducere, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.

 

Din cercetări a reieșit că 15 persoane, constituite într-un grup infracțional organizat, ar fi vândut, pe parcursul anului 2023, în mod repetat, diferite cantități de cristal (3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc), preponderent către tineri, inclusiv elevi, din municipiul Sighetu Marmației și localitățile limitrofe.

 

Peste 30 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Cluj, Oradea, Suceava și Brașov, polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Maramureș și Bistrița-Năsăud, al Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș și al polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

INEDIT ÎN BAIA MARE

Box de talie mondială

Astăzi, Baia Mare va fi gazda unui eveniment de nivel mondial. Este vorba despre Gala Colosseum Tournament, ediția cu numărul 40, care va aduce în atenția publicului băimarean, 12 meciuri naționale și internaționale.