Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Frână pentru exploatarea gazelor de şist: Guvernul vrea instituirea imediată a unui moratoriu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Programul de guvernare propus de Uniunea Social Liberală prevede, la capitolul “Protecţia mediului înconjurător”, instituirea imediată a unui moratoriu referitor la exploatarea gazelor de şist până la finalizarea studiilor ce se află în derulare la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fracţionare hidraulică, scrie money.ro.

Moratoriu privind exploatarea gazelor de sist inseamna sistarea oricarei activitati de extractie prin controversatul procedeu al fracturarii hidraulice.

 

In acest moment, Bulgaria si Franta sint celelalte doua tari din UE care au impus un moratoriu similar. Chevron are in Romania patru licente de explorare si exploatare, toate fiind in faza de explorare a eventualelor zacaminte.

Documentul depus joi seara la Parlament prevede începerea colaborării active cu Comisia Europeană şi celelalte instituţii europene pentru diminuarea consecinţelor negative cauzate de nerespectarea angajamentelor asumate prin Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană în domeniul mediului, precum şi accelerarea ratei de absorbţie a fondurilor europene şi, în context, reducerea riscului dezangajărilor de fonduri comunitare la sfârşitul anului 2012.

Conform programului de guvernare propus de Cabinetul Ponta, se are în vedere, de asemenea, operaţionalizarea Fondului de Mediu prin alocarea cu prioritate a resurselor pentru investiţii verzi şi crearea de locuri de muncă verzi, adoptarea unei strategii şi a unui plan naţional de gestionare a deşeurilor, iniţierea colaborării cu autorităţile locale în vederea garantării şi implementării dreptului la un mediu curat şi sănătos cu respectarea principiilor europene de dezvoltare durabilă în comunităţile urbane.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns