type
Image 1
Image 2

Friptură cu sos de boabe de piper (Steak au Poivre)

Friptură cu sos de boabe de piper (Steak au Poivre)
Friptura au poivre, un simbol al mesei fine franceze, este renumită pentru combinația sa vibrantă de piper zdrobit cu carne fragedă, prăjită rapid și acoperită cu un sos cremos. Originară din bucătăria clasică franceză, această friptură folosește adesea filet mignon, dar poate fi preparată și cu alte bucăți de vită dezosate, cum ar fi New York strip, ribeye, sau mușchi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Friptura au poivre, un simbol al mesei fine franceze, este renumită pentru combinația sa vibrantă de piper zdrobit cu carne fragedă, prăjită rapid și acoperită cu un sos cremos. Originară din bucătăria clasică franceză, această friptură folosește adesea filet mignon, dar poate fi preparată și cu alte bucăți de vită dezosate, cum ar fi New York strip, ribeye, sau mușchi. Piperul negru este cel mai comun, însă unele rețete includ și piper verde, roșu sau alb. Sosul se obține prin deglazurarea particulelor de carne și piper rămase în tigaie cu coniac, vin roșu sau bulion, cu adăugarea de eșaloane și smântână pentru textura caracteristică, adesea flambată pentru intensificarea aromei.

 

 

Ingrediente pentru 2 porții:
2 fripturi (150-180 g fiecare, cu o grosime de 3 cm)
3 linguri de piper negru zdrobit
4 linguri de coniac
20 g unt (împărțit în două)
3 linguri ulei de sâmburi de struguri
200 ml smântână proaspătă
Sare, după gust

 

 

 

Mod de preparare:

 

Pasul 1:

Sărați fripturile pe ambele părți. Așezați piperul zdrobit pe o farfurie și presați fiecare parte a fripturii peste piper pentru a se lipi bine.

 

Pasul 2:

Încălziți untul și uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați fripturile și prăjiți-le pe ambele părți până când ating gradul de gătire dorit. Scoateți fripturile și păstrați-le calde.

 

Pasul 3:

Adăugați în tigaie resturile de piper și săriți-le scurt, apoi deglazați cu coniacul. Adăugați smântâna și, folosind o spatulă de lemn, răzuiți bine fundul tigăii pentru a elibera particulele de mâncare și pentru a încorpora sucurile de gătit în smântână.

 

Pasul 4:

Continuați să gătiți sosul la foc mediu până când se îngroașă, apoi toarnați-l imediat peste fripturile calde.

 

Servește friptura au poivre cu o garnitură de cartofi prăjiți sau piure de cartofi și o salată proaspătă pentru un prânz sau cină completă.

 

 

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Ștrudel, sau strudli șvăbesc

Această reţetă datează încă din anul 1713 şi se păstrează până în zilele noastre. Din partea mamei mele putin sunt svaba, aceasta nu inseamna ca stiu bine traditiile si mancarurile traditionale, dar aceasta reteta de “Strudli” mama o prepara de multe ori si de fiecare data are succes mare, asa ca am invatat si eu.