Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Friptură de porc la tavă: Rețetă delicioasă și ușor de urmat

Friptură de porc la tavă: Rețetă delicioasă și ușor de urmat
Friptura de porc la tavă este un preparat suculent și aromat, obținut prin marinarea ceafelor și cotletelor de porc în condimente, apoi gătite la cuptor cu sos de bulion, perfect servită cu piure de cartofi și murături.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Friptura de porc la tavă este un preparat delicios, suculent și perfect pentru mesele de sărbătoare sau pentru un prânz de weekend în familie. Aromele bogate de usturoi, cimbru și boia de ardei îmbinate cu frăgezimea cărnii de porc creează o combinație irezistibilă. Urmăriți această rețetă pas cu pas pentru a obține o friptură perfectă!

 

 

Ingrediente necesare:
Ceafă de porc: 1 kg
Cotlet de porc cu os: 1 kg
Bulion: 3 linguri
Ulei de măsline: 2-3 linguri
Usturoi: 5-6 căței
Boia de ardei: 2 lingurițe
Piper măcinat
Cimbru uscat
Sare
Frunze de dafin: 3-4
Apă: 500 ml (sau cât este necesar)

 

Mod de preparare:
1. Pregătirea cărnii
Pentru început, porționați ceafa de porc în felii de aproximativ 2 cm grosime. Tăiați cotletul de porc cu os în felii, urmărind fiecare coastă pentru a obține bucăți uniforme.

2. Marinarea cărnii
Așezați feliile de carne în tava pentru cuptor, pregătindu-le pentru marinare. Într-un castron, amestecați usturoiul zdrobit cu sare, piper, cimbru uscat, boia de ardei și ulei de măsline. Această combinație va da un gust intens și aromat fripturii.

Turnați acest amestec peste carne și masați bine fiecare felie, asigurându-vă că toate părțile sunt acoperite uniform. După ce carnea este bine unsă cu acest amestec aromat, distribuiți feliile uniform în tavă. Acoperiți tava cu folie de plastic și băgați-o la frigider pentru 2-3 ore, astfel încât carnea să se macereze și să absoarbă aromele.

3. Coacerea fripturii
După ce timpul de macerare a trecut, scoateți tava din frigider și îndepărtați folia de plastic. Turnați 500 ml de apă în tavă sau suficientă apă cât să umpleți jumătate din tavă. Adăugați câteva frunze de dafin printre feliile de carne, pentru un plus de aromă.

Preîncălziți cuptorul la 200°C și introduceți tava pentru 40 de minute. La jumătatea timpului, scoateți tava și întoarceți friptura pe cealaltă parte. Dacă apa a scăzut prea mult, completați cu apă fierbinte pentru a menține friptura suculentă. Lăsați friptura în cuptor pentru încă 30 de minute la aceeași temperatură.

4. Prepararea sosului
Într-un castron separat, scoateți câteva linguri din zeama formată în tavă și amestecați-le cu 3 linguri de bulion. Turnați acest sos de bulion peste carne și întoarceți feliile de carne din nou, pentru ca sosul să se distribuie uniform. Dacă preferați mai mult sos, adăugați puțină apă fierbinte.

Băgați tava din nou la cuptor pentru ultimele 10 minute, la aceeași temperatură de 200°C, astfel încât sosul să se îmbine perfect cu carnea.

5. Servirea
Friptura de porc la tavă este gata de servit! Aceasta se potrivește de minune cu un piure cremos de cartofi și murături. Sosul aromat și carnea fragedă vor face deliciul oricărei mese.

 

 

Lăsați carnea la marinat cât mai mult timp pentru a obține o friptură suculentă și plină de aromă.
Dacă vă place friptura mai crocantă, puteți adăuga câteva minute suplimentare de coacere la final, fără să acoperiți tava.

 

Această friptură de porc la tavă este un preparat clasic, apreciat de toți iubitorii de carne. Ușor de pregătit și plin de savoare, poate fi o alegere excelentă pentru o masă de familie. Gătiți-o cu drag și consumați cu moderație! Poftă bună!

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.