Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Garda de Mediu Satu Mare a descoperit mai multe cursuri de apă poluate în judeţ

Soponos-garda de mediu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Soponos-garda de mediu
Soponos-garda de mediu

 În iulie şi august, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Satu Mare, au efectuat un număr de 205 inspecţii. Ei au aplicat amenzi de 162.500 lei. Pentru cursurile de apă s-au fixat termene ferme pentru remedierea neconformităţilor.

    Cristian Soponoş, comisar şef, ne-a prezentat un aspect, ce priveşte firmele, legat de reglementarea din punct de vedere al protecţiei mediului.
Mai multe in editia tiparita din 13.09 disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament  PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

16 comentarii

  1. @Cetatean
    mah cetatean turmentat, care e aberatia ? ca e numit politic de PNL ? ca e director si la Ceprom ? ca n-are nici o treaba cu domeniul mediului ? Asta e realitatea, asa ca ia mai taci ca habar n-ai ce vorbesti. Urmeaza debarcarea si ptr Soponos asta, ia intreaba-l si vezi ce-ti spune.

  2. @Roland. Sa scadem din cei 140l/mp,5l/mp in muschi,5l/mp in copaci,5l/mp in frunzisul de pe jos, hai inca 5l/mp in sol si tot raman 120l/mp care o iau navalnic la vale. Cand ploua mult asta e se duc “in crucea masii toate”,cum a zis un localnic din jud. Galati.

  3. @Roatis Alexandru

    Suprafetele impadurite au o capacitate foarte mare de retinere a apei, ele impiedica astfel fenomenele din ce in ce mai des intalnite in RO. Frunzisul retine apa foarte bine, numai 1 mp de muschi retine pana la 5 l apa, etc … Alunecarile de teren si erodarea sunt impiedicate, etc.. . Nici pamant uscat n-ai sa prea gasesti in paduri. Viiturile frecvente in ultimii ani din RO nu aveau nici pe departe sau deloc efectul expus an de an la TV. Din fericire avem politicieni carora le e simplu sa viziteze zonele, le promit omenilor cate ceva, restul il cunoastem. Cauza viiturilor insa nu se dezbate, nu se iau masuri pe termen lung, in consecinta asemenea evenimente vor fi din ce in ce mai des.

    Mai multe informatii de ex. la (sau cautare google):

    http://www.speo-csm.ro/importanta-padurii.html

  4. Referitor la vai si santuri,cum treci in Ungaria vezi ca valea e vale si santul sant,curatate de vegetatie si arbusti. Cand ajungi in tara dai de niste santuri urate,niste vai mizerabile,sunt atatia someri,de ce nu se pot curata acestea. Tin minte cand eram mic erau niste “coparai” care se ocupau de santuri,poduri si vai.

  5. @Roland.Am fost prin dealurile din Galati, am avut niste rudenii pe acolo, chiar ca seamana acele dealuri cu niste zone semidesertice, mai ales la sfarsitul verii. La cantitatile de apa care au fost faptul ca erau impadurite acele dealuri nu ar fi contat prea mult. sa nu uitam ca in adancime pamantul este uscat si aproape impermeabil. Nu vad ce am gresit.

  6. hat cum stam cu poiectele de canalizare si epurare alu sasu hat dar cu groapa de l;a negresti and doba domle hat ce fyrme lucreaza acolo in subantrepriza si ce comisioane grase se iau inclusiv excavatoarele lu taurul…..dna ar fi bine sa cam verifice cum se iau comisioanele pina la palatul administrativ

  7. @Roatis Alexandru

    Viiturile sunt fenomene specifice zonelor aride, semidesertice sau a vailor inguste in munti, nicidecum nu sunt normale in zonele amintite din jud. Galati. Cauza acolo nu sunt arbustii pe fundul vailor ci taierile masive al arbustilor/pomilor de pe dealurile inconjuratoare.

    Aici trebuie inceputa discutia, inclusiv cu garda de mediu.

  8. Dar cei de la Mediu stiu ca nu toate satele care sunt la 5-10 km de oras nu au apa potabila?De canalizare nici nu poate sa fie vorba…….traim ca in evul mediu cu apa din fantana si aceea plina de fiersi ingrasaminte,si asta in secolul 21.Ce sa mai spunem de asfalt………….in anul 2300!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. individu’ e director de cand a fost numit politic. Venit de la Ceprom, de fapt cred ca si acolo a ramas director. Concomitent 2 posturi de director, 2 salarii de director, alea, alea…. In ale mediului nu stiu ce poate, de meserie cu siguranta nu e de specialitatea mediului, nici macar apropiat de vreuna conexa.

  10. Dar fundurile vailor si paraurilor nu ar trebui curatate de arbustii care cresc pe fundul lor, sa nu ne trezim ca cei din jud. Galati ca vine potopul si apa nu poate curge din cauza acestora. Stiu un caz cand un politist l-a amendat pe cineva care a facut acest lucru si acum nimeni nu mai curata vaile.

  11. din cauza ca nu sunt locuri de parcare foarte multe mașini si chiar un autobuz am văzut parcat pe spatii verzi
    Garda ce trebuie sa faca sau nu au nici un rol legat de mediu sau spatii verzi?
    de fapt de când e acest individ director, garda nu are nici o atributie in judet in afara de servitul cafeluței

  12. din cauza ca nu sunt locuri de parcare foarte multe mașini si chiar un autobuz am văzut parcat pe spatii verzi
    Garda ce trebuie sa faca sau nu au nici un rol legat de mediu sau spatii verzi?
    de fapt de când e acest individ director, garda nu are nici o atributie in judet in afara de servitul cafeluței

Lasă un răspuns

Vin mai puțin, dar mai bun

După anul 2007, moment în care România a intrat în Uniunea Europeană, la nivel de ţară a fost declanşat Programul de reconversie în viticultură. Dacă până în anul menţionat mai sus la nivel de judeţ existau maximum 300 de hectare plantate cu viţă de vie nobilă, via hibridă ocupa o suprafaţă de 10 ori mai mare.