Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Gargarita tulpinii poate face ravagii in culturile de rapita

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

   Verificarea existentei daunatorilor in culturile de rapita se face cu capcanele galbene – boluri semirotunde. Gargarita poate face ravagii.

Capcanele se instaleaza toamna daca rapita este dezvoltata, se ridica la venirea iernii si se reinstaleaza primavara devreme cand temperatura incepe sa se incalzeasca. Atunci incep sa apara adultii de gargarita tulpinii.

Montarea capcanelor se face cu ajutorul unei vergele de culoare galbena. Aceasta se infige in pamant in locul dorit in lanul de rapita. Primavara, bolul galben se instaleaza la nivelul solului. Odata cu cresterea plantelor bolul se ridica pe vergea. In bol se pune apa pentru a retine eventualii daunatori.

Pragul economic de daunare este de 1-2 gargarite pe planta. Tratamentele se fac la aparitia primilor adulti. Daca adultii depun oua, larvele nu mai pot fi combatute si poate fi compromisa cultura.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Manifestația fermierilor la Varșovia: Nemulțumirile agricultorilor Polonezi

PROTESTE 2024

Protestele fermierilor Polonezi din Varșovia

Fermierii din Polonia protestează de luni de zile. Inițial a fost împotriva importurilor agricole scutite de taxe vamale și presupus „necontrolate” din Ucraina , iar în ultimele săptămâni, de asemenea, împotriva „Green Deal” al Uniunii Europene.