Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

George Vulturescu va conduce Departamentul de Nord al Uniunii Scriitorilor Romani

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sedinta de alegeri de la Cluj a fost prezidata de Nicolae Manolescu

[slideshow id=1010]

In aula Bibliotecii Universitare “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca a avut loc Adunarea Generala de alegeri in filiala Uniunii Scriitorilor. Acestea se organizeaza din patru in patru ani, prilej cu care sunt desemnati cei care conduc destinele comunitatii scriitoricesti din aceasta zona a tarii. In spatiul geografic “populat” de limba romana exista mai multe filiale care grupeaza nume mari din lumea scriitorilor. Sunt filiale reprezentative in Bucuresti, Chisinau, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta sau Paris. Dar, dupa Bucuresti, filiala Cluj-Napoca este cea mai puternica, pentru ca aici sunt arondati scriitori din aproape toate judetele transilvane. Sunt peste 300 de membri, prozatori, poeti, dramaturgi, traducatori. Zona Maramuresului are o buna reprezentare, cu 19 prezente din randul scriitorilor romani, maghiari si ucraineni. Sedinta de alegeri a fost prezidata de Nicolae Manolescu, presedintele in functiune al Uniunii Scriitorilor. A fost prezent si Varujan Vosganian, secretar al USR.

Se va pune in discutie problema infiintarii unei reprezentante separate pentru Maramures

Datorita voturilor exprimate de cei prezenti, vechea conducere a filialei a ramas pe baricade. Au primit suficiente voturi ca sa conduca inca un mandat scriitorii< Irina Petras (presedinte), Doina Cetea (vicepresedinte), Ovidiu Pecican, Adrian Popescu, Marta Petreu, Ion Vartic, Mihai Dragolea s.a. (membri). Departamentul Nord al filialei a ajuns pe mainile lui George Vulturescu, director al revistei “Poesis”, editata la Satu Mare de catre “Informatia Zilei”. A fost nominalizat sa intre in cursa pentru sefia Departamentului si colaboratorul nostru, Ion Burnar. Dar, pentru ca a ezitat sa confirme in termenul cerut acceptul de a candida, a ramas fara functie. De altfel, scriitorul Gheorghe Parja si-a exprimat in plen regretul si indignarea ca Maramuresul (cu un numar apreciabil de membri) sa nu aiba pe nimeni in conducerea filialei USR. Imediat dupa interventia lui Parja, Irina Petras a promis ca se va pune in discutie problema infiintarii unei reprezentante separate pentru Maramures.

Deocamdata nu putem decat sa ne bucuram ca doi “informatori ai zilei”, Vulturescu si Burnar, au intrat in atentia scriitorimii ardelenesti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns